Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Behandelstoel elektrisch

Een behandelstoel is de stoel waar uw klanten op plaats nemen om een behandeling te ondergaan. Deze stoelen zijn specifiek ontworpen om het lichaam van uw klanten perfect te ondersteunen en zo een behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

Behandelstoelen kunt u tegenkomen bij medische behandelingen, maar ook bij schoonheidsbehandelingen, wellness en zorg. Denk bijvoorbeeld aan artsen, schoonheidsspecialisten, pedicures, visagisten, tatoeëerders, tandartsen, reflexologen, dermatologen en diëtisten. Bijna alle beroepsbeoefenaars die een contactberoep hebben, zullen gebruik maken van een behandelstoel elektrisch . De behandelstoel is dan ook vaak de eerste investering die u zult doen als schoonheidsspecialiste of als u een andcere praktijkruimte gaat inrichten.

Voetpedaal voor 4 motorige behandelstoel (Highline)

Elektrische voetbediening voor bijvoorbeeld de Highline Turn behandelstoel

179,00

excl. BTW
-10%

Elektrische behandelstoel Hi-Line Turn 4-motorig met verwarming

De Elektrische behandelstoel Hi-Line Turn 4-motorig met verwarming is een behandelstoel voor beauty-, massage- en pedicurebehandelingen. Opzoek naar een goede behandelstoel voor jouw praktijk? Bestel dan de Elektrische behandelstoel Hi-Line Turn 4-motorig met verwarming

1.799,00

excl. BTW
-7%

Elektrische Behandelstoel Proline Turn + buttons + verwarming

Elektrische Behandelstoel Proline Turn + buttons + verwarming is een behandelstoel voor beauty- en pedicurebehandeling.

1.999,00

excl. BTW
-9%

Elektrische behandelstoel op kolom met memory en verwarming Collini Balboa IV

Elektrische behandelstoel op kolom met memory en verwarming Collini Balboa IV. Luxe beauty stoel met ingebouwde LED-verlichting. Een unieke behandelstoel in Europa met een strak en modern design.

2.099,00

excl. BTW

Elektrische Behandelstoel Comfort-Line Turn Sense met memory en verwarming

Elektrische behandelstoel Comfort-line Sense met memory en verwarming. De Comfortline Sense is een multifunctionele behandelstoel die naast zijn mooie uitstraling, ook nog eens super comfortabel ligt door middel van de 3 Layer Collini Firm Foam in combinatie met de SBFL Bekleding. Naast het Comfort van de behandelstoel is de Sense ook voorzien van de CHS (collini heating system)  dit is een geïntegreerd heating systeem die u gemakkelijk op de handbediening kunt instellen.

2.399,00

excl. BTW
-12%

Behandelstoel Highline Turn met memory functie en verwarming

Behandelstoel voor beauty- en pedicurebehandeling. De Highline Turn behandelstoel is draaibaar, kantelbaar en volledig elektrisch verstelbaar en uitgerust met 4 motoren.

2.199,00

excl. BTW
-11%

Behandelstoel Proline Proline turn VB + memory + heating

Één van de meest luxe behandelstoelen in de markt, de Proline turn VB + memory + heating met draai mogelijkheid voor beauty-, massage- en pedicurebehandelingen.

2.799,00

excl. BTW

Wat is een behandelstoel?

Een behandelstoel kenmerkt zich door een zit- of ligvlak dat versteld kan worden in hoogte. Bij vrijwel iedereen behandelstoel elektrisch is er daarnaast sprake van los verstelbare delen, zoals de rugleuning, de beenleuning en de armleuningen. Vaak zullen deze verstelbare delen elektrisch verstelbaar zijn, een behandelstoel is namelijk ontworpen om uiterst duurzaam te zijn en het handmatig verstellen zou omslachtig en zwaar zijn. Met een elektrische behandelstoel kunt u de houding van uw client met één druk op de knop aanpassen om het comfort van de behandeling voor uzelf én uw client te verhogen. De oppervlakten van een behandelstoel zijn gemaakt van kussens die bekleed zijn met vinyl, dat eenvoudig te reinigen is en dus een bijzonder hygiënisch materiaal is. Het onderstel van de behandelstoel bestaat uit een stalen frame waaronder de motor is bevestigd. Zoals hierboven werdt verteld worden deze stoelen veel gebruikt bij pedicure, schoonheidsspecialisten. Deze behandelingstoelen zijn daarom zeer geschikt als behandelstoel schoonheidsspecialiste

Wat is het verschil tussen een massagestoel en een behandelingstoel elektrisch?

Wanneer u op zoek gaat naar een behandelstoel, komt u ook behandeltafels en massagetafels tegen. Hoewel de categorieën deels overlappen zijn er een aantal verschillen waar u op moet letten. Zo kunnen veel behandelstoelen volledig in horizontale positie worden gebracht, zodat een complete behandeling of massage van het lichaam mogelijk wordt. Het is daarmee een soort massagetafel geworden, hoewel de uitsparing voor het hoofd hier mist. Bent u masseur? Kijk dan naar een speciaal daarvoor ontworpen massagestoel of massagetafel.

Andersom zult u behandeltafels vinden die opgevouwen kunnen worden, zodat een client in zittende positie wordt gebracht. Er wordt echter pas gesproken van een behandel stoel als er sprake is van een beweegbare hoofsteun, beensteun, armsteunen en rugleuning. Iedere specialist heeft behoefte aan een ander soort massagestoel, daarom zijn er behandelstoelen tbv schoonheidssalon, massagepraktijken, 

Kies voor een elektrische behandelstoel

Veel behandelstoelen zijn elektrisch verstelbaar door de geïntegreerde elektromotor. De stoel kan aangesloten worden op het reguliere stroomnetwerk. Vervolgens kunt u de verstelbare onderdelen met één druk op de knop verstellen. Zo zorgt u dat uw client altijd comfortabel zit en u als behandelaar goed bij de te behandelen zones kunt. Daarbij blijft de stoel stevig en worden deze behandelingsstoelen ook vaak als proffesionele behandelstoel gezien. Een behandelstoel elektrisch kopen biedt comfort voor zowel de behandelaar als de klant.

Het grote voordeel van een elektrische behandelstoel is dus dat het verstellen van de stoel tijdens een behandeling geen tijd en moeite vraagt. U kunt zich dus optimaal op de te geven behandeling concentreren. Ook maakt het op deze manier niet uit hoe zwaar de stoel is, u hoeft het gewicht van de oppervlakten waarop uw client zit namelijk niet zelf te dragen. Zo kan de stoel van zwaardere, robuustere materialen gemaakt worden, waardoor de stoel jarenlang mee zal gaan, ook bij dagelijks intensief gebruik.

Een behandelstoel voor een beautysalon of schoonheidsspecialiste

In een beautysalon of bij een schoonheidsspecialiste wordt ook vaak gebruik gemaakt van een behandelstoel. Het werken met een behandelstoel heeft als voordeel dat u er altijd zeker van bent dat uw client comfortabel zit en het lichaam op de juiste manier ondersteund wordt.
De behandelstoel van een schoonheidsspecialiste is verstelbaar in hoogte, waardoor er ook voor de behandelaar een ergonomische werkhouding ontstaat, die rug- en nekklachten voorkomt. Een behandel stoel in een schoonheidssalon verbetert zo de kwaliteit van de behandeling en maakt het werk een stuk aangenamer. De behandelstoel voor een schoonheidsspecialiste is vaak elektrisch te verstellen, waardoor er eenvoudig van houding veranderd kan worden tijdens de behandeling, zonder dat deze onderbroken hoeft te worden om de stoel handmatig te verstellen.