Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Koude en warmte therapie

Koude en Warmte therapie d.m.v. cold spray, cold pack en hot pack, ijs compressie en warmtekussens zijn onmisbaar bij de dagelijkse verzorging van sportblessures.

Coldpack instant 14 x 17 cm. Rowo | eenmalig gebruik

Coldpack instant 14 x 17 cm. Rowo voor eenmalig gebruik.

Vanaf 1,22

excl. BTW

Coldpackhouder Rowo max. 16 cm. x 29 cm. zwart

Coldpackhouder Rowo max. 16 cm. x 29 cm. zwart. Nylon coldpack houder met elastisch klitteband. De Rowo etui voor coldpacks is ideaal voor het koelen en kompressie uitoefenen op een enkel of bij een armblessure.

Vanaf 3,31

excl. BTW

Cold-hot pack Rowo HF 12x29cm. inclusief etui met klitteband.

Cold-hot pack Rowo 12x29cm. met klittenband voor nog makkelijker gebruik bij blessures. Helpt bij verstuikingen, spierscheuringen, kneuzingen en hoofdpijn enz.

Vanaf 3,86

excl. BTW

ICE Spray | Coldspray Sport Lavit 200 ml.

Coldspray Sport Lavit voor direkte toepassing van koeling bij blessure. ICE Spray van Sport Lavit is onmisbaar in iedere sporttas en verzorgingstas.

Vanaf 4,02

excl. BTW

Coldpack / hotpack Rowo 17 x 26 cm.  inclusief etui met klittenband

Cold- Hotpack Rowo HF 17 x 26 cm. met etui en klittenband. De Rowo Coldpack / hotpack, ook wel icepack of coolpack genoemd is een gel gevulde zak voor het direct koelen of verwarmen bij blessures zoals verstuikingen, verzwikkingen en stijve spieren. De gel die gebruikt wordt in de coldpacks van Rowo is van hoogwaardige kwaliteit en wordt niet hard in de vriezer!

Vanaf 5,31

excl. BTW

Cold-hot pack Rowo 12 x 16 cm. set á 2 stuks

Rowo Cold hot pack voor meermalig gebruik. Rowo coldpacks en hotpacks zijn de perfecte oplossing voor blessures, verstuikingen en stijve spieren. De coldpacks zorgen voor directe verkoeling, waardoor zwellingen verminderen en pijn wordt verlicht. De hotpacks daarentegen bieden aangename warmte, die zorgt voor ontspanning en het herstel van spieren bevordert. Met de hoogwaardige kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van Rowo coldpacks en hotpacks ben je snel weer op de been. Bestel nu en ervaar zelf het effect!

Vanaf 5,10

excl. BTW
-29%

Coldpack - Hotpack Sport Lavit 12 x 29 cm.

Coldpack - Hotpack Sport Lavit 12 x 29 cm. met etui en klittenband bandage voor eenvoudig lokale toepassing van koude of warmte therapie.

4,55

excl. BTW

Sportgel ICE 75 ml. spiergel Sport Lavit

Sportgel ICE van Sport Lavit is onmisbaar in iedere sporttas en massagepraktijk. Sportgel ICE van Sport Lavit is hét middel bij spierpijn en krampen.

Vanaf 5,91

excl. BTW

Sportgel HOT 75 ml. spiergel Sport Lavit

Sport Lavit Sportgel HOT is een intensieve warmte gel voor de ambitieuze sporter. Ontwikkeld voor regeneratie en bloedcirculatie stimulering evenals warmte behandeling bij spierpijn en spierspanningen.

Vanaf 5,91

excl. BTW

Ice Power Gel 75 ml

Ice Power Gel smeerbare, frisse gel in een handige meeneemverpakking.

6,95

excl. BTW

Coldspray Rowo 200 ml.

Rowo Coldspray. Een snel groot temperatuurverschil activeert alle dynamische thermoreceptors. Een overmaat van stimuli bereiken zo het ruggenmerg, ze worden niet geabsorbeerd door overbelasting als ze in het ruggenmerg aankomen. Daarmee wordt pijn voorkomen.  * NIEUWE RECEPTUUR *

Vanaf 6,13

excl. BTW
-11%

Inhalatiezalf Vicks vaporub 50 gram

Vicks Vaporub werkt prima bij verkoudheid en verstopte luchtwegen. Het verzacht de verschijnselen van verkoudheid. Vicks Vaporub verlicht de ademhaling en verruimt de luchtwegen door inademing van de dampen die vrijkomen na het inwrijven van borst, rug, of hals, of na toevoeging van de zalf aan een dampbad.

7,29

excl. BTW

Sportgel roller Rowo 50 ml.

Sportgel roller van Rowo heeft dezelfde verkoelende en huidvriendelijke werking als de sportgel die ontspannend werkt na iedere vorm van inspanning. Ook de Rowo Sportgel roller heeft door de unieke combinatie van koude én warmtetherapie in één, een fantastische dieptewerking en geeft zeer snel effect! Het voordeel van de Rowo sportgel roller is dat u geen gel of zalf aan de handen heeft, u rolt de vloeibare sportgel makkelijk uit.

Vanaf 6,98

excl. BTW

Bergland Paardenzalf verkoelend 100 ml. | Pferdesalbe

Bergland pferdesalbe is een speciaal voor de mens ontwikkelde "paardenzalf" welke verkoelt en verfrist. Paardenzalf ondersteunt bij blessures, spierpijn en gewrichtspijn.

8,22

excl. BTW

Rowo warmtebalsem 50 ml.

Rowo Warmtebalsem is een bewezen product en is een van de meest gebruikte speciale preparaten. De warmtebalsem begeleid zowel professionele als vrije tijd sporters en wordt ook gebruikt in de behandeling door gespecialiseerde gebruikers. Een massage met Rowo Warmtebalsem genereert een langdurig, prettig gevoel van warmte.

Vanaf 6,99

excl. BTW

Sport Lavit Pferdesalbe 150 ml. | Paardenzalf spierbalsem

Sport Lavit Pferdesalbe, ook wel paardenzalf genoemd, wordt gebruikt voor regeneratie in twee fasen, dat wil zeggen dat het eerst afkoelt en daarna opwarmt om je spieren een regeneratiefase te geven.

Vanaf 6,99

excl. BTW

Cold-Hotpack ROWO set à 2 stuks 12x29cm. inclusief houder

ROWO Cold-hotpack, de gunstige effecten van koude en warmte wordt algemeen aanvaard in de geneeskunde! ROWO Cold-hotpacks gemakkelijk en snel te gebruiken, altijd klaar voor gebruik en een natuurlijke hulp.

Vanaf 7,60

excl. BTW

Ice Power Sport Spray 125 ml.

Ice Power Sport Spray in sprayvorm. Hygiënisch in gebruik.

8,95

excl. BTW

Rowo Sportgel 100 ml.

De Rowo Sportgel 100 ml is een verkoelende  en huidvriendelijke gel, die ontspannend werkt na inspanning. De Röwo sportgel met japanse muntolie helpt onder andere tegen spierpijn en krampen. De sportgel van Rowo is een van de weinige spierwrijfmiddelen met het CE keurmerk en het predikaat medicijnproduct. Met de sportgel van Rowo heeft u gegarandeerd een topproduct in handen.

Vanaf 7,30

excl. BTW

Biofreeze roller 89 ml.

Naast de verkrijgbaarheid van Biofreeze in een tube en een spray is er ook Biofreeze in roller-vorm beschikbaar. Ook tijdens het werk is de Biofreeze Roller eenvoudig te gebruiken. Naast de werking van Biofreeze zelf, geeft de roller door zijn masserende werking ook extra ondersteuning aan het genezingsproces.

9,53

excl. BTW

Perskindol active spray 150 ml.

Voor het sporten is Perskindol Active Spray geschikt bij de warming-up ter bevordering van de doorbloeding van de spieren. Na het sporten dient Perskindol Active Spray voor de ontspanning, verfrissing en het behoud van soepele spieren en gewrichten.

9,88

excl. BTW

Ice Power Gel Coldspray

Ice Power Gel Coldspray 200 ml. Ice Power Koelspray geeft een snelle en effectieve koeling bij blessures.

9,95

excl. BTW

Ice Power Gel Hot 75 ml.

Ice Power Gel Hot 75 ml. een aangename warmte gel.

9,95

excl. BTW

Rowo Sportgel spray 100 ml.

Rowo Sportgel spray voorkomt vroegtijdige vermoeidheid tijdens het sporten. Rowo Sportgel voorkomt spierpijn en gaat spierkramp tegen. Rowo Sportgel Spray is makkelijk aan te brengen.

Vanaf 8,54

excl. BTW

Cold Spray

Verkoelende Cold Spray voor tijdelijke ondersteuning en vermindering van pijn en zwelling bij aandoeningen van de gewrichtsbanden, kwetsuren en andere kleine sportblessures. 

Het Toepassen van Coldspray en Ijsspray bij (Sport-)blessures: Snelle Verlichting voor Pijn en Zwelling

Bent u een actieve sporter of heeft u last van herhaalde blessures? Dan is het gebruik van coldspray en ijsspray wellicht een effectieve oplossing voor het verlichten van pijn en zwelling. Deze snelle en eenvoudige behandelingsopties worden veel toegepast bij sportblessures, maar kunnen ook van toepassing zijn op andere soorten blessures. Hieronder delen we graag meer informatie over de voordelen van coldspray en ijsspray, en hoe ze toegepast kunnen worden om uw herstelproces te versnellen.

  • Wat is coldspray en ijsspray?
Coldspray en ijsspray zijn beide producten die een lokaal verkoelend effect genereren wanneer ze rechtstreeks op de huid worden aangebracht. Ze bevatten een koelmiddel zoals dichloordifluormethaan, dat snel verdampende eigenschappen heeft en een koude sensatie veroorzaakt. Deze sprays zijn verkrijgbaar als handige aerosolen en worden zonder recept verkocht.
  • Verlichting van pijn en zwelling.
Wanneer u een blessure oploopt, kan het toepassen van coldspray of ijsspray direct na het incident helpen om pijn en zwelling te verminderen. De koude sensatie zorgt voor een tijdelijke verdoving van de zenuwen in het getroffen gebied, wat leidt tot pijnverlichting. Bovendien beperkt de koude de doorbloeding in het gebied, waardoor zwelling wordt verminderd.
  • Versnelling van het herstelproces.
Het gebruik van coldspray en ijsspray kan het herstelproces van blessures aanzienlijk versnellen. Door het verminderen van pijn en zwelling wordt de mobiliteit en functionaliteit van het getroffen gebied verbeterd. Dit stelt u in staat om eerder te beginnen met revalideren en uw oefeningen uit te voeren zonder onnodige beperkingen. Dit kan helpen om verdere schade te voorkomen en de algehele genezing te bevorderen.
  • Correct gebruik van coldspray en ijsspray.
Het is essentieel om coldspray en ijsspray op de juiste manier toe te passen om maximale voordelen te behalen. Houd de spray op een afstand van ongeveer 15 centimeter van de huid en beweeg deze in cirkelvormige bewegingen over het getroffen gebied gedurende ongeveer 10-15 seconden. Herhaal dit zo nodig met tussenpozen van 10 minuten gedurende de eerste 48 uur na het letsel. Vermijd langdurig gebruik om bevriezing van de huid te voorkomen.

Overweeg professioneel advies.

Hoewel coldspray en ijsspray over het algemeen veilig zijn voor gebruik, is het belangrijk om in gedachten te houden dat elk letsel uniek is. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen, vooral bij ernstigere blessures. Een medische professional kan u helpen bij het beoordelen van de aard van uw blessure en het adviseren van de juiste behandelingsopties, inclusief het gebruik van coldspray en ijsspray.

Conclusie: Coldspray en ijsspray zijn effectieve middelen voor het verlichten van pijn en zwelling bij (sport-)blessures. Ze kunnen het herstelproces versnellen en u in staat stellen om eerder te beginnen met revalideren. Zorg ervoor dat u de sprays op de juiste manier toepast en overweeg professioneel advies voor ernstigere blessures. Met de juiste zorg en behandeling kunt u sneller weer terugkeren naar uw sportieve activiteiten.

Diversen warmte-, koudetherapie

Diverse warmte en koude therapie zalven, gels,sprays en methoden.

Hot cold pack

Een coldpack en hotpack zijn essentieel bij de behandeling van blessures. Of je nu een verstuikte enkel hebt opgelopen tijdens het sporten, een pijnlijke spier hebt na een intensieve trainingssessie of last hebt van een ontsteking, deze handige hulpmiddelen kunnen je herstelproces aanzienlijk versnellen. Hieronder zullen we de verschillende toepassingen van coldpacks en hotpacks bij blessures uitleggen.

Een coldpack, zoals de naam al doet vermoeden, wordt gebruikt om het getroffen gebied te koelen. Dit heeft verschillende voordelen bij blessures. Ten eerste vermindert het de zwelling door de bloedvaten te vernauwen, waardoor de bloedtoevoer naar het gebied wordt verminderd. Dit kan de pijn verlichten en het genezingsproces versnellen. Bovendien kan de kou de zenuwuiteinden verdoven, waardoor de pijn direct wordt verminderd.

Wanneer moet je een coldpack gebruiken? Een coldpack is vooral effectief direct na een blessure, zoals een verstuiking of een spierscheur. Het is belangrijk om het coldpack zo snel mogelijk na het letsel aan te brengen om de zwelling te minimaliseren. Het wordt aanbevolen om het coldpack direct op het getroffen gebied te plaatsen en het daar gedurende 10-15 minuten te laten liggen. Zorg ervoor dat je het coldpack in een doek wikkelt voordat je het aanbrengt om bevriezing van de huid te voorkomen.

Naast coldpacks kunnen hotpacks ook bijdragen aan een snel herstel. In tegenstelling tot een coldpack, wordt een hotpack gebruikt om het getroffen gebied te verwarmen. Warmte kan de doorbloeding bevorderen, waardoor voedingsstoffen en zuurstof gemakkelijker naar het gebied kunnen stromen en afvalstoffen gemakkelijker kunnen worden afgevoerd. Het kan ook helpen om gespannen spieren te ontspannen en de flexibiliteit te verbeteren.

Wanneer moet je een hotpack gebruiken? Een hotpack kan nuttig zijn bij blessures zoals stijve spieren, verrekkingen en chronische pijnklachten. Het wordt aanbevolen om het hotpack ongeveer 20 minuten op het getroffen gebied aan te brengen. Net als bij het gebruik van een coldpack, is het belangrijk om het hotpack in een doek te wikkelen om de huid te beschermen tegen brandwonden.

Het gebruik van coldpacks en hotpacks bij blessures is een veilige en effectieve manier om pijn te verlichten en het herstelproces te bevorderen. Het is belangrijk om te onthouden dat deze hulpmiddelen geen vervanging zijn voor professioneel medisch advies en behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener als je twijfels hebt over de ernst van je blessure of als de symptomen aanhouden of verergeren. Bij goed gebruik kunnen coldpacks en hotpacks echter een waardevolle rol spelen bij het versnellen van je herstel en het bevorderen van jouw algehele welzijn.

Koel of verwarm met de Röwo (Rowo) Hot en Cold Packs. Ook Packs die herbruikbaar zijn en ook Packs die koud worden na kneden, instant Cold-pack. Bedoeld voor het direct koelen bij o.a. sportblessures. In het zakje bevinden zich twee door en binnenzakje gescheiden stoffen. Wanneer deze stoffen (door het stukknijpen van het binnenzakje) worden samengevoegd ontstaat een sterk koelende reactie. Dus geen koelkast of diepvries nodig, dus overal en snel te gebruiken.

IJS Compressie Therapie

Of het nu gaat om een topatleet of een doorsnee actief persoon, niemand zit te wachten op een langdurig herstel van spier-, pees- en bot letsel. Rust, ijs, compressie en elevatie is een bewezen methode voor revalidatie en behandeling. MediVit biedt regelbare koudetherapie en cyclische compressie in één gebruiksvriendelijk systeem. Zo zijn twee gecompliceerde methodes eenvoudig toe te passen. Het handige Cryo Cuff systeem is een effectief hulpmiddel bij het behandelen na operaties en bij acute blessures waarvoor koeling en compressie worden voorgeschreven ook wel ijs compressie therapie genoemd..

Koelbandage

De koelbandage is een snelle en gemakkelijke oplossing voor een koude compressietherapie. De bandage zorgt voor een directe, lang aanhoudende koeling en compressie. Toepassingen koelbandage: bij verrekkingen, bij verstuikingen en bij kneuzingen.

Warmtekussen, pittenkussen, Granenkussen

Heeft u met grote regelmaat last van stramme, koude of pijnlijke spieren en gewrichten, rugklachten, nekpijnen of ander ongemakken u op de meest vervelende momenten en, want nog vervelender is, blijven deze lang doorzeuren? Dan bent u nodig toe aan een Bio-Warm warmtekussen. De 100% natuur zuivere granenkussens zorgen voor een weldadige verlichting van uw pijnlijke en vermoeide spieren en gewrichten. Het kussen kan snel en gemakkelijk verwarmd worden en houdt de warmte ook nog eens langdurig vast.