Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Oefentherapie

Of u nu last heeft van een sportblessure, revalideert na een operatie of simpelweg uw fysieke prestaties wilt verbeteren, oefentherapie met fysiotherapie producten is geschikt voor iedereen. Door regelmatig te oefenen met behulp van deze producten, kunt u uw herstelproces versnellen en uw lichaam sterker en flexibeler maken. Onze website biedt een breed assortiment aan fysiotherapie producten die specifiek zijn ontworpen voor oefentherapie. Of het nu gaat om weerstandsbanden voor het vergroten van spierkracht, foamrollers voor het verbeteren van mobiliteit of oefenballen voor het stabiliseren van uw kernspieren, wij hebben de juiste producten voor uw behoeften.

Neem vandaag nog een kijkje op onze website en ontdek hoe oefentherapie met fysiotherapie producten u kan helpen bij het bereiken van uw hersteldoelen en het verbeteren van uw fysieke prestaties. Investeer in uw gezondheid en haal het maximale uit uw fysiotherapie met onze kwalitatieve en effectieve producten.

Triggerpoint bal

De Triggerpoint bal is een hard rubberen bal voor de zelfbehandeling van triggerpoint gerelateerde klachten. De triggerpoint tool gebruik je als een massagebal die diep doordringt in het weefsel. Hij wordt onder andere gebruikt bij de behandeling van stijve spieren (spierknopen).

Vanaf 1,16

excl. BTW

Rowo oefenband 1,5 meter Medium sterkte weerstandsband

De Rowo oefenband is een 1,5 meter lange elastische weerstandsband voor training en therapie. De Medium sterkte van de weerstandsband zorgt ervoor dat vrijwel iedereen met de oefenband uit de voeten kan, of het nu voor therapie doeleinden is of voor trainingsdoeleinden.

Vanaf 2,98

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 0.5 kg per 2 stuks

Halters met antislip oppervlak. De halters zijn in speelse kleuren uitgevoerd en liggen fijn in de hand door de zachte afwerking van het antislip oppervlak. Onmisbaar in iedere oefen ruimte, of het nu voor balanstraining is of voor krachttraining. Halters zijn voor iedere sporter een onmisbaar instrument.

5,95

excl. BTW

Cederroth soft foam bandage

Cederroth soft foam bandage is de multifunctionele pleister voor iedere situatie. Cederroth soft foam blijft zelfs onder water zitten!

Vanaf 6,38

Gewichtsmanchet 2 x 0,5 kilo

Gewichtsmanchet 2 x 0,5 kilogram. Makkelijke bevestiging met klittenband.

6,57

excl. BTW

Fasciq Flossband

Fasciq Flossband. Flossbanden worden met name gebruikt door de professionele therapeut voor de behandeling van de fascia. De keuze van de flossband is afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid compressie die nodig is.

Vanaf 7,40

Eggsercizer handtrainer

De Eggsercizer is een ergonomisch gevormd weerstandsballetje in de vorm van een ei. Ideaal voor therapie ondersteunende oefeningen zoals het verstevigen van de hand en vingerspieren. De werking van de Eggserzicer strekt zich over de gehele arm tot in de schouder uit. Door de afwisselende spanning en ontspanning heeft de Eggsercizer een sterk stressverminderende werking.

Vanaf 8,95

Match-U Schouderstretcher

Match-U Schouderstretcher op katrol om eenvoudig thuis oefeningen te doen. Plaats de Match-U schouderstretcher met het anker achter de deur en je kunt meteen beginnen.

Vanaf 8,15

excl. BTW

Gewichtsmanchet 2 x 1 kilo

Gewichtsmanchet 2 x 1 kilogram. Makkelijke bevestiging met klittenband.

9,05

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 1 kg per 2 stuks

Ben je een sporter of fysiotherapeut? Ontdek waarom het gebruik van vinyl dumbbells een slimme keuze is. Deze gewichten bieden stabiliteit, grip en een veilige training. Transformeer je workout en behaal optimale resultaten met vinyl dumbbells!

9,75

excl. BTW

Handtrainer 10 > 32 Kg.

Wil je je hand- en onderarmkracht verbeteren? Dan is deze instelbare handtrainer de perfecte oplossing voor jou. Met een instelbaar gewicht van 10 kilo tot maar liefst 32 kilo, biedt deze handtrainer een uitdagende en effectieve training voor zowel beginners als gevorderden. Door regelmatig met deze handtrainer te trainen, kun je niet alleen je gripkracht versterken, maar ook je hand- en vingerkracht verbeteren. Deze handtrainer is compact, draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je altijd en overal kunt trainen. Bestel nu en neem je trainingsniveau naar een hoger niveau met deze veelzijdige handtrainer.

9,88

excl. BTW

Match-U fitnessballen | Oefenballen

Match-U oefenballen voor training van de rompstabiliteit, core-power onder begeleiding van een fysiotherapeut of voor thuisgebruik. Match-U fitnessballen zijn verkrijgbaar in diverse maten.

Vanaf 12,36

Pocket Pillow | Therapeutisch oefenkussen

De Pocket Pillow is een Therapeutisch oefenkussen. Met de Pocket Pillow oefenkussens kunnen alle spiergroepen van het lichaam getraind worden.

14,46

excl. BTW

BOSU DVD Equilibrium

BOSU DVD Equilibrium

17,31

excl. BTW

Boek Balanstraining Bosu op elk niveau (Nederlands)

Boek Balanstraining Bosu op elk niveau (Nederlandstalig).

17,45

excl. BTW

Bosu boek balanstraining professioneel

Instructie naslagwerk van BOSU. Voor professioneel gebruik.

17,61

excl. BTW

Dumbels | Halters | 2 kg per 2 stuks

Waarom zouden sporters en fysiotherapeuten een vinyl dumbbell moeten gebruiken? Vinyl dumbbells bieden een uitstekende grip, duurzaamheid en comfort tijdens diverse oefeningen. Ze zijn ideaal voor krachttraining en revalidatie. Verhoog je prestaties met de beste keuze voor optimale resultaten. Koop nu jouw vinyl dumbbells online!

18,52

excl. BTW

Balans bord Match-U

Het Match U balans bord is perfect voor het trainen van je balans, coördinatie en uithoudingsvermogen en is zowel voor fitness als therapie geschikt.

23,95

excl. BTW

Bosu oefenbal 2 kilo

De Bosu oefenbal is gemaakt om met 1 hand gemakkelijk oefeningen te doen op de Bosu balance trainer.

24,17

excl. BTW

Tunturi NBR Fitnessmat 180 x 60 x 1,5 cm. ZWART

Tunturi NBR Fitnessmat voor grondoefeningen of Yoga oefeningen.

24,75

excl. BTW

Balansbord | Balanstrainer Tunturi

Balansbord | Balanstrainer Tunturi voor stabilisatie en coördinatie oefeningen.

24,75

excl. BTW

Tunturi NBR Fitnessmat 180 x 60 x 1,5 cm. BLAUW

Tunturi NBR Fitnessmat voor grondoefeningen of Yoga oefeningen.

24,75

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 3 kg per 2 stuks

Ontdek de voordelen van vinyl dumbbells voor sporters en fysiotherapeuten! Met een duurzame constructie en een comfortabele grip, bieden deze dumbbells de perfecte trainingsoptie. Bevorder kracht, balans en herstel met deze essentiële fitnessaccessoires. Kies voor kwaliteit en optimale prestaties!

25,07

excl. BTW

Mambo Balansegels

De balans egel is ideaal voor balans, coördinatie en krachtoefeningen maar ook voor ontspanning, bijvoorbeeld voetmassage. Mambo balansegels worden in een set van 6 stuks geleverd.

32,19

excl. BTW
Wil je graag je fysieke gezondheid verbeteren en blessures voorkomen? Dan is oefentherapie binnen de fysiotherapie iets voor jou! Bij deze vorm van therapie worden verschillende methoden en hulpmiddelen gebruikt, zoals Thera-Banden, triggerpoint massage, medicijnballen, kettlebells en aquabags. In de informatieve tekst hier onder leggen we uit hoe deze hulpmiddelen jou en je patiënten kunnen helpen bij het bereiken van gezondheidsdoelen.

Thera-Banden zijn een veelgebruikt hulpmiddel binnen de oefentherapie. Deze elastische banden bieden weerstand tijdens het uitvoeren van oefeningen. Door met Thera-Banden te trainen, versterk je niet alleen je spieren, maar verbeter je ook je balans en flexibiliteit. Bovendien zijn Thera-Banden gemakkelijk mee te nemen en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Triggerpoint massage is een techniek die gericht is op het verminderen van spanning en pijn in specifieke spierknopen, oftewel triggerpoints. Deze knopen ontstaan vaak als gevolg van overbelasting of spanning en kunnen beperkingen in bewegingsvrijheid veroorzaken. Door middel van triggerpoint massage kan een gespecialiseerde fysiotherapeut deze knopen losmaken, waardoor je spieren weer ontspannen en beter kunnen functioneren.

Medicijnballen zijn niet alleen effectief voor het versterken van je spieren, maar ook voor het verbeteren van je coördinatie en stabiliteit. Deze zware ballen worden gebruikt voor verschillende oefeningen, zoals squats, lunges en core-training. Door met medicijnballen te trainen, werk je aan je algehele kracht en conditie, wat zorgt voor een betere fysieke prestatie in het dagelijks leven en bij sportactiviteiten.

Kettlebells zijn gewichten met een handvat eraan vast. Ze worden gebruikt voor diverse oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt. Het trainen met kettlebells verbetert niet alleen je kracht en uithoudingsvermogen, maar ook je stabiliteit en flexibiliteit. Daarnaast stimuleert het gebruik van kettlebells de vetverbranding en helpt het bij het opbouwen van een goede lichaamshouding.

Aquabags zijn trainingsaccessoires die gevuld kunnen worden met water. Ze worden voornamelijk gebruikt voor functionele oefeningen in het water, waardoor je profiteert van de weerstand van het water en tegelijkertijd je spieren traint. Aquabags zijn vooral geschikt voor mensen die op een veilige en effectieve manier aan hun conditie en kracht willen werken zonder te veel druk op hun gewrichten uit te oefenen.

Kortom, oefentherapie binnen de fysiotherapie met het gebruik van Thera-Banden, triggerpoint massage, medicijnballen, kettlebells en aquabags biedt verschillende mogelijkheden om je fysieke gezondheid te verbeteren. Of je nu wilt werken aan je kracht, flexibiliteit, coördinatie of stabiliteit, deze hulpmiddelen helpen je bij het bereiken van je doelen. Neem contact op met een gespecialiseerde fysiotherapeut en ontdek welke oefentherapie het beste bij jou past!