Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Kinesiotape

MediVit biedt u een compleet assortiment aan kinesiotape. U kunt kiezen uit verschillende merken kinesiologie tape zoals Curetape van FysioTape, K-active kinesiotape, Kinetape van het huismerk Rowo, kinetische tape van Kumbrink oftewel K-Tape. Kinesiotape kopen in onze webshop is dan ook erg eenvoudig. Natuurlijk zijn alle medische tapen tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar. Kijk hieronder naar ons uitgebreide assortiment kinesio tape.

CureTape dispenser

Handige dispenser voor CureTape kinesiologytape rollen.

3,32

excl. BTW

CureTape 1cm. x 5m. | Kinesiotape-Fysiotape

CureTape kinesiotape in 1cm. uitvoering verkrijgbaar in 2 kleuren van Fysiotape. Makkelijke smalle stroken voor bijvoorbeel lymfe-drainage.

Vanaf 4,50

CureTape 2,5cm.x5m. Beige kinesiotape-Fysiotape

CureTape 2,5cm.x5m. Beige kinesiotape van Fysiotape. Makkelijke smalle kinesiotape voor kinesiotaping.

5,18

excl. BTW
-37%

Rowo Kinesiotape 5 cm. x 5 mtr.

Rowo Kinesiotape 5 cm. x 5 mtr. De goedkoopste kinesiotape in zijn soort! Scherpe tegenhanger van de curetape of fysiotape.

Vanaf 6,62

-15%

CureTape Art 5 cm. x 5 m.

CureTape Art kinesiologytape met 6 verschillende leuke prints.

Vanaf 8,20

-15%

CureTape - kinesiotape - Fysio tape 5 cm. x 5 m.

CureTape van Fysiotape voor toepassing in kinesiotaping technieken

Vanaf 8,20

-15%

CureTape SPORTS 5 cm. x 5 meter

Cure Tape SPORTS is een waterbestendig kinesio tape. Cure Tape SPORTS is een kinesiotape met Viscose toplaag wat sneller droogt onder vochtige omstandigheden. Cure Tape SPORTS heeft 25% meer kleefkracht dan de reguliere Cure Tape.

Vanaf 8,20

Leukotape K 2,5 cm. x 5 meter Kinesiotape

Leukotape K is een elastische tape die gebruikt wordt voor kinesiotaping

Vanaf 8,50

-18%

CureTape PUNCH 5 cm. x 5 m.

De Curetape-kinesiotape-fysiotape PUNCH heeft een uniek en gepatenteerd gatenpatroon waardoor de curetape een grotere stretchcapaciteit krijgt.

Vanaf 9,24

CureTape-Kinesiotape-Fysiotape Schaar

Schaar CureTape - Kinesiotape - Fysiotape voor het makkelijk knippen van medical tape.

10,88

excl. BTW
-15%

K-Active kinesiotape 5cm x 5m.

K-Active Kinesiology tape is huidvriendelijk en blijft langer zitten dan andere merken Kinesiology tape.

Vanaf 10,88

Leukotape K 5 cm. x 5 meter Kinesiotape

Leukotape K is een elastische tape die gebruikt wordt voor kinesiotaping

Vanaf 10,98

Haartrimmer electrisch (o.a. Cure tape en Tape)

Deze veilige en snelle manier van scheren is de perfecte oplossing voor elke therapeut die geregeld zijn of haar patiënten tapet met sporttape of cure tape - kinesio tape.

12,55

excl. BTW

Leukotape K 7,5 cm. x 5 meter Kinesiotape

Leukotape K is een elastische tape die gebruikt wordt voor kinesiotaping

Vanaf 13,95

CrossLinq (Cross Tape) CureTape-Kinesiotape-Fysiotape

CrossLinq (Cross Tape) van CureTape wordt toegepast op lokale pijnpunten en triggerpoints. Deze cross tape is antiallergisch en watervast.

Vanaf 14,10

K-Active Gentle Beige 5 m x 5 cm.

K-Active Kinesiotape is een elastische tape die zowel bij behandeling van blessures als voor preventie kan worden ingezet.

16,47

excl. BTW

CureTape High Quality schaar

Schaar CureTape - luxe schaar gemaakt van dura-staal, voor een perfecte tape cut.

18,97

excl. BTW

Rowo Super-Cut kinesiotape schaar

De Rowo Super-Cut schaar is speciaal ontwikkeld voor het knippen van kinesiotape. Door speciale slijptechnieken en een speciale coating knipt de Rowo Super-Cut kinesiotape schaar uw kinesiotape perfect af zonder dat er lijm of andere resten achterblijven.

18,97

excl. BTW

CureTape SPORTS Giant rol 31,5 m. x 5 cm.

Curetape SPORTS Giant Rol is een grootverpakking kinesiotape, die water resistent is. Wordt gebruikt voor het medical taping concept. Ideaal voor in de praktijk.

Vanaf 54,99

CureTape Giant rol 31,5 m. x 5 cm.

Curetape Giant Rol is een grootverpakking elastische tape, die water resistent is. Wordt gebruikt voor het medical taping concept. Ideaal voor in de praktijk.

Vanaf 56,16

-10%

CureTape voordeelbox Big Boy | Kinesiotape

De beste prijs voor uw curetape kinesiotape! Voordeelverpakking CureTape. CureTape voordeelbox Big Boy met 40 rollen medical tape.

295,00

excl. BTW
-10%

CureTape SPORTS voordeelbox Big Boy | Kinesiotape

De beste prijs voor uw curetape SPORTS kinesiotape! Voordeelverpakking CureTape SPORTS. CureTape voordeelbox Big Boy met 40 rollen medical tape.

295,00

excl. BTW

Kinesio tape | Hoe ontstaan?

Waar voorheen de medische kinesio tape voornamelijk gebruikt werd in het verre Oosten, waar de medische tape zijn oorsprong vond, is kinesio tape in de wetserse wereld ook niet meer weg te denken. Fysiotherapeuten, sporttherapeuten, masseurs en zelfs pedicures hebben hun weg gevonden naar de kinesio tape en zien de vele voordelen in van het gebruik van deze medical tape.

Het gebruik van kinesio tape is al lang geen hype of trend meer, kinesiologie tape is een gevestigd begrip in de sportverzorging en fysiotherapie. Waar in het begin er nog weinig naslagwerk verkrijgbaar was hebben bedrijven als Fysiotape van het bekende Curetape (Medical Taping Concept) en K-Active met hun medische tape technieken de kinesiotape bereikbaar gemaakt en inzichtelijk gemaakt voor iedereen die ermee in aanmerking wil komen. Fysiotape heeft met de VET-tape het gebruik van kinetische tape zelfs naar de diergeneeskunde gehaald.

Kinesiotape soorten en maten

De laatste jaren heeft kinesiotape een ware revolutie doorstaan, er zijn vele merken kinesiologie tape bij gekomen en ook is de kinesiotape er in veel verschillende kleuren en maatvoeringen bij gekomen. Zo heeft Fysiotape met hun cure tape diverse kleuren medical tape en er zelfs leuke prints op hun medische tape gezet. Kinesiologie tape is er naast 5 cm breedte ook in 1 cm. , 2,5 cm. en 7,5 cm. breedte. Fysiotape heeft in hun assortiment Kinesiotapes zelfs een PUNCH variant. Deze kinetische tape heeft door de perforatie gaatjes nog meer bereik op de fascia en triggert de spier op vele vlakken.  Waar vroeger sporttape de klok sloeg heeft de medical tape zijn ware intrede gedaan. Sporttape, de "starre tape" en Kinesiologietape leven in perfecte harmonie langs elkaar, waar de klassieke sporttape gebruikt wordt om een gewricht in beweging te beperken wordt juist kinetische tape gebruikt om een gewricht zijn beweeglijkheid te laten behouden. Dit afhankelijk van de blessure en naar inzicht van de behandelaar.

Werking kinesiotape Curetape

Kinesiotape van Curetape is een elastische katoenen tape of een elastische tape met een viscose laag en een acryl lijmlaag. De kinesiotape heeft dezelfde eigenschappen heeft als de huid,  waardoor de tape zich bij iedere beweging aanpast aan het behandelde lichaamsdeel. De kinesiologie tape blijft onder normale omstandigheden vier tot zeven dagen zitten en de kinesio tape is waterbestendig. Cure tape SPORTS heeft een viscose toplaag en blijft zelfs onder de meest extreme omstandigheden zitten. Kinesiotaping kan worden gebruikt bij een grote verscheidenheid aan klachten en blessures. De tapetechniek stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. De kinesiotape kan worden ingezet gedurende het gehele genezingsproces. De medical tape is een goede aanvulling op de totale behandeling van een zorgprofessional.

Kinesiologie tape kopen | Allerlei kleuren en maten

Kinesiologische tape kopen kunt u het beste online doen, er is namelijk erg uitgebreid keuze in verschillende kleuren, zoals beige, zwart, blauw, roze, rood, groen, geel, wit en oranje. Fysiotape heeft inmiddels ook Curetape ART op de markt gebracht. Dit is een kinesiologie tape met verschillende leuke en hippe prints. CureTape ART is verkrijgbaar met verschillende prints, zoals luipaard-, ruitjes-, tattoo-, tijger-, zebra- en camouflage print. De gangbare maat van Curetape is 5 cm bij 5 cm. De medical tape van Fysiotape is er ook in andere maten. Zo is de kinesiologietape van Curetape ook verkrijgbaar in een breedte van 1 cm, 2,5 cm en  7,5 cm. Deze medische tapes hebben dezelfde werking als de reguliere kinetische tape van Curetape.