Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Enkelbrace

Wilt u meer ondersteuning en daarom een enkelbrace kopen? Er is altijd een oplossing te vinden die volledig bij u gaat passen. In het assortiment enkelbraces vindt u namelijk een sport brace met meerdere specificaties, zodat u hem altijd aan uw situatie aan kunt passen. Door goed naar de speceficaties te kijken dan weet u ook beter wat u van de ondersteuning kunt verwachten. Maar waar moet u allemaal naar kijken voordat u een goede keuze kunt maken voor een sportbrace voor de enkel? Onderstaande informatie zet alle varianten en mogelijkheden voor u op een rij en toont aan waar u naar kunt kijken tijdens het bestellen van een enkel sport brace.

Enkelversteviger Secutex | Elastiche banden

De enkelversteviger van Secutex ondersteunt het enkelgewricht tijdens het sporten.

Vanaf 18,14

Zamst Filmista enkelbrace

Met de Zamst Filmista heb je de dunste enkelbrace verkrijgbaar met maximale bescherming.

Vanaf 36,65

Form Fit Enkel Brace / w-strap 8

De Form Fit enkelbrace is een hybride van een verstevigde enkelbrace en een rijgbare zachte enkelondersteuning. Deze brace wordt ingezet bij verschillende toepassingen zoals verstuikingen en verrekkingen, na gips of als ondersteuning van zwakke enkels.

Vanaf 38,53

Push Sports Enkelbrace 8

De Enkelbrace 8 van Push Sports biedt goede ondersteuning van het enkelgewricht maar geen bewegingsbeperking wat leidt tot optimale sportbeleving. De Push Sports Enkelbrace 8 draagt makkelijk in de schoen.

Vanaf 41,24

Enkelbrace LP met balein en wrap

Een LP enkelbrace helpt enkelverstuikingen voorkomen en vermindert zwelling en stijfheid.

Vanaf 41,24

Enkelbrace BioSkin | Standaard + Band

BioSkin enkelbraces zijn zeer comfortabele door de dunne bandage, geeft echter een uitstekende compressie. De BioSkin enkelbrace past in elke schoen en is door klitteband eenvoudig te sluiten. Met de los bijgeleverde elastische band kunt u de stabiliteit van de bandage vergroten. Is met name geschikt voor sport.

Vanaf 46,74

Air Heel Aircast | per stuk

Air Heel Aircast zijn twee onderling verbonden luchtcellen onder de voetboog en aan de achterkant van de hiel en passen bij elke stap pulserende compressie toe.

Vanaf 48,50

Enkelbrace K1 Ortho

De K1 Ortho enkelbrace is ontworpen om enkelblessures te voorkomen. De K1 Ortho enkelbrace heeft flexibele plastic plaatjes aan beide zijden die versterken en stabiliseren de enkel waardoor verstuikingen, enkelbandblessures enzovoorts bijna niet kunnen voorkomen. Uitermate geschikt voor gebruik tijdens het sporten.

Vanaf 49,95

Enkelbrace | Bauerfeind MalleoTrain S open heel

Bauerfeind MalleoTrain S open heel beschermt de voet met een 3-traps bandensysteem tegen verzwikken en geeft een stabiel gevoel. Deze enkelbandage ondersteunt de enkel zonder de beweeglijkheid ervan te beperken.

Vanaf 50,41

Enkelbrace Elite LP Support

De LP Elite enkelbrace biedt bescherming tegen inversie en eversie trauma's. De LP Elite enkelbrace is dé sportbrace voor handballers, korfballers en basketballers die maximale bescherming zoeken tegen enkelblessures.

Vanaf 55,00

Push ORTHO Enkelbrace Aequi junior

De Push ortho enkelbrace aequi junior biedt een goede balans tussen effectieve mechanische ondersteuning en draagcomfort in geval van een(sub)acute of chronische enkelblessure bij kinderen van 6 tot 12 jaar, schoenmaat van ongeveer 30-36.

64,45

excl. BTW

Enkelbrace Kicx Push Sports

Met de enkelbrace Kicx van Push Sports heb je een brace die uitermate geschikt is voor revalidatie training na een enkelblessure, bij preventief gebruik tegen enkelkwetsuur en bij enkelinstabiliteit.

Vanaf 66,00

BioSkin Enkelbrace | TriLok | Universeel L en R

De BioSkin Trilok is enkelbrace is even effectief als aangepaste orthesen, maar kan gedragen worden in vrijwel elke schoen of zelfs zonder schoenen. Bij slijtage aan de laterale zijde (buiten) van de voet, werkt de FootLok band als een extern ligament, waardoor er minimaal risico is van beweging die kan leiden tot enkelletsel.

Vanaf 66,50

Push ortho Enkelbrace Aequi

DePush ortho Enkelbrace Aequi is een efficiënte enkelbrace die een goede balans biedt tussen krachtige mechanische ondersteuning van de instabiele enkel en draagcomfort.

Vanaf 94,27

Enkelbrace Push Med

De Push Med enkelbrace biedt steun aan het enkelgewricht en is langere tijd inzetbaar op een breed scala van indicaties en gebruiksmomenten.

Vanaf 97,20

Een enkelbrace kopen voor meerdere doeleinden

Een enkelbrace kan voor verschillende doeleinden aangeschaft worden. Hiervoor bestaan meerdere varianten, waarmee u meer of minder bewegingsvrijheid hebt. Wel krijgt u altijd de juiste ondersteuning. Hiermee kunt u er niet alleen voor zorgen dat u uw enkel minder belast tijdens een blessure, maar ook dat u langzaam weer kunt trainen. Met een sport enkel brace kunt u zelfs van nog meer gemakken genieten. Deze brace geeft iets meer bewegingsruimte, maar zal wel zorgen dat u weinig druk op de enkel voelt. Het kan daarom meestal een verstandige keuze zijn om een enkel brace te gebruiken.

De sluiting en maat van een sport en enkel brace

Een brace voor de enkel komt ook in verschillende maten. De maat is belangrijk om aan te houden, omdat u hiermee voorkomt dat het gaat knellen of verschuiven. Bij het hebben van een blessure wilt u namelijk ook geen huidirritaties oplopen of blaren krijgen van het dragen van een brace. Ook kunt u meerdere sluitingen bekijken. U kunt een brace voor de enkel aanschaffen die u als sok aantrekt, maar ook een brace die u moet vastmaken met klittenband. Dit geeft een enkelbrace die altijd naar behoren aansluit bij uw enkel.

Wat is een brace enkel?

Een brace voor de enkel of ookwel een enkelbrace wordt meestal voorgeschreven bij een letsel aan de enkelbanden of als nabehandeling bij een operatie aan uw enkel. Een brace is letterlijk vertaald een beugel. Een enkel brace is een stevige steun die meestal eenvoudig aan gedaan kan worden met klittenband of veters. De enkelbraces zijn beschikbaar in verschillende soorten, zo zijn er braces met elastische onderdelen ook zijn er kunstof braces beschikbaar. Het doel van een brace enkel is het ondersteunen van de enkel om zo blessures te voorkomen.