Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Sportbraces

 
Een sport brace online kopen? Dat kan!
Maar vind maar eens de juiste brace voor jouw blessure die toereikend is én de juiste pasvorm heeft. En dat op het wereld wijde web, "je ziet door de webshops de braces niet meer". Bij MediVit hebben we door onze jarenlange ervaring in het aanmeten van sportbraces de keuze eenvoudig gemaakt. Een sport brace is ingedeeld in categorieën, per lichaamsdeel vind je makkelijk jouw brace.
Maar hoe zit het dan met de pasvorm van een sportbrace? Wil je er zeker zijn dat jouw brace aankoop geen 3x retourneren pakketje word? Neem dan van tevoren even contact op met ons verkoopteam, zij helpen je graag verder. Wil je zeker weten dat je de juiste weg gaat bewandelen met jouw sportbrace? Maak dan een afspraak voor het aanmeten van een brace voor revalidatie, een brace voor ondersteuning, correctie of een sport brace.  
Voor het aanmeten van een brace in onze showroom in Helmond, graag even een afspraak maken op 0492-792482 of stuur een mailtje aan info@medivit.nl. Wij maken graag tijd voor u.
 
Consult aanmeten brace à 1/2 uur € 22,50 excl. btw.

Sportbraces en compressiekousen, besteld u makkelijk en snel bij Medivit.nl. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij dè leverancier voor uw brace.
Bij ons kunt u terecht voor een enkel brace, rug brace, patella brace, knie brace, compressiekous, pols en duim brace, elleboog brace en nog veel meer. Bestel online of kom langs in onze winkel in Helmond.

Actimove Sling BSN Medical

De Actimove Sling mitella Comfort van BSN is geschikt voor mensen die een blessure aan de arm of hand rust moeten geven, zodat het geneesproces wordt bevorderd. Deze armsling is eenvoudig aan te brengen. De BSN Actimove Sling Comfort is latex-vrij.

9,13

excl. BTW

Gel hielkussen per paar (hakstuk)

Het Gel hakje ontlast de achillespees en heeft een hoge schokabsorptie. Daarmee is hij ideaal geschikt voor pijnvermindering van de hiel (hielspoor), achillespees en kuitspieren.

Vanaf 12,36

Gel inlegzool | per paar | BluePoint

Bluepoint Gel inlegzolen. De gelzool ontlast de voet op een aangename wijze. Door zijn elasticiteit en flexibiliteit zijn Bluepoint gel inlegzolen passend in elke schoen.

Vanaf 12,36

Elastische kniekous LP

De LP elastische kniesteun is goed te gebruiken bij lichte kneuzingen, Zwellingen, Stijfheid, Bloedcirculatieproblemen en ter preventie.

Vanaf 13,72

Brace | Polssteun | LP

De LP polssteun voorkomt blessures en helpt pijn te verminderen door druk op de geblesseerde pols.

Vanaf 14,63

Brace Patella | LP

De LP Patella brace geeft druk op de patellapees. Verlicht pijn bij o.a. peesontstekingen, gewrichtsontstekingen, springersknie en overbelasting. Door klittenband kan de druk van de patella brace gemakkelijk worden aangepast.

15,55

excl. BTW

Armbrace | Elleboogbrace | LP wrap

De LP armbrace heeft een driehoekig drukpunt die extra druk geeft op de pijnlijke spier waardoor pijnklachten verminderen. De LP elleboogbrace helpt pijn bestrijden bij elleboogblessures zoals een tenniselleboog, golferselleboog, carpaal tunnel syndroom en helpt spierverstuikingen verminderen.

15,55

excl. BTW

Enkelversteviger Secutex | Elastiche banden

De enkelversteviger van Secutex ondersteunt het enkelgewricht tijdens het sporten.

Vanaf 18,14

Halskraag | Nekbrace LP

LP halskraag of nekbrace voor ondersteuning van de nek. Deze nekkraag is makkelijk aan te brengen door de klittebandsluiting. De LP nekkraag kan gebruikt worden bij lichte nek klachten en nek blessures.

Vanaf 21,06

Bauerfeind ValguLoc Hallux valgus spalk

De Bauerfeind ValguLoc Hallux valgus spalk corrigeert de scheefstand van de grote teen, knobbelteen. Draag de Bauerfeind ValguLoc Hallux valgus spalk zonderschoenen.

Vanaf 22,27

Polsbrace | Polsversteviger PUSH Sports

De Push Sports polsbrace biedt ondersteuning aan de pols en vermindert pijnklachten in het polsgewricht. De Polsbrace van PUSH Sports geeft tevens compressie.

Vanaf 22,89

Brace | Bandage | Bovenbeen - Dijbeen | LP

Een LP bovenbeen of dijbeen brace/bandage geeft warmte, druk en steun aan hamstrings en quadriceps.

Vanaf 22,89

Patellabrace Push Sports

De Patellabrace Push Sports is zeer geschikt voor overbelastingklachten rond de knieschijf. De Pelotte in de Patellabrace van Push Sports oefent druk uit op de kniepees onder de knieschij en vermindert zo pijnklachten bij bijvoorbeeld een jumpersknee en Osgood Schlatter.

24,31

excl. BTW

Brace Knie | LP | Open Lang

Knie brace LP open Lang, one size fits all dankzij uniek klitteband ontwerp. Geeft comfortabele druk bij zwakke of overbelaste knieën. Houdt de spieren warm en verbetert de bloedcirculatie.

24,48

excl. BTW

Bekkenband

Bekkenband voor steun en compressie rond de ilii en sacrum.

Vanaf 24,70

Brace | Bandage | onderbeen | LP

Een LP onderbeen of scheenbeen-kuitbeen brace/bandage geeft steun en druk aan kuit en scheen. Voor blessures aan het onderbeen, zoals achillespees en beschadiging aan het scheenbeen. Houdt de spieren warm.

Vanaf 24,72

Push Sports Elleboogbrace

De Push Sports Elleboogbrace geeft druk op de spieren van de onderarm waardoor de peesaanhechting van de spieren op het ellebooggewricht wordt ontlast. De Push Sports Elleboogbrace is de ideale Brace voor een tennisarm en/of golfarm. One size fits all.

25,64

excl. BTW

Brace Knie | open patella | LP

De LP kniebrace met open patella helpt bij herstel na knieoperaties, verstuikingen, gewrichtsontstekingen en als bescherming tegen schaafwonden.

Vanaf 27,48

LP Support duimbrace

De LP Support duimbrace M is een van de beste braces om te gebruiken bij aandoeningen als artrose, instabiliteit, reuma, peesontstekingen, gewrichtsproblematiek en bandletsel in de duim. Ook helpt de duimbrace het syndroom van De Quervain te voorkomen.

Vanaf 27,50

-0%

Compressiekousen | Rel-Sport Zwart per paar

Rel-Sport compressiekousen van Medilast dragen bij aan ontspanning na de sport en zijn essentieel om te dragen tijdens het reizen, omdat ze de kans op het economy class-syndroom (arteriële trombose) verkleinen.

Vanaf 29,16

McDavid Active Runner Socks zwart | Compressiekousen

Het dragen van McDavid Active Runner Socks vermindert verzuring van de spieren en versnelt het herstel van de spieren.

Vanaf 29,20

McDavid Active Runner Socks wit | Compressiekousen

Het dragen van McDavid Active Runner Socks compressiekousen vermindert verzuring van de spieren en versnelt het herstel van de spieren.

Vanaf 29,20

McDavid Recovery Compressie kousen

De McDavid Recovery Compressie kousen verbeteren de bloedcirculatie in de voeten en kuiten dankzij Targeted Compression technologie. Verhoogt de bloeddoorstroming wat zorgt voor een snellere en meer complete recuperatie.

Vanaf 33,25

Brace Patella | Bauerfeind GenuPoint

De Bauerfeind GenuPoint patella brace biedt steun bij stekende pijn onder de knie. De vier geldrukpunten oefenen druk uit op de kniepees en ondersteunt de patella/knieschijf.

Vanaf 34,91

Been brace

Wanneer u een blessure oploopt wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het sporten, een brace kan daar bij helpen. U kunt dit in overleg doen met uw fysiotherapeut of op eigen beweging een sportbrace aanschaffen. Wanneer u opzoek bent naar een brace voor het bovenbeen of onderbeen dan bent u bij MediVit op de juiste plaats. LP Support braces geven steun en compressie door het speciaal ontwikkelde neopreen materiaal dat zij gebruiken in hun sport brace. Bauerfeind bied met de MyoTrain een zwaardere brace voor het bovenbeen. Een bovenbeen brace gebruikt men vaak bij een blessure of overbelasting, dit kan zich uiten in de Quadriceps of bijvoorbeeld de hamstrings. Het dragen van een sportbrace geeft naast steun en compressie vaak vertrouwen en een gevoel van welbehagen. Als je last hebt van een shin splint of een blessure in de kuit kan het dragen van een kuitbrace uitkomst bieden. Maar er zijn ook speciale braces die helpen bij hielspoor, facitiis plantaris, welke je 's-nachts kunt dragen. Of denk aan een koelende sport brace, deze gebruikt men in de accute fase bij een blessure of overbelasting. Een verkoelende sport brace gaat zwelling tegen en kan zorgen voor pijndemping.

Dus bent u opzoek naar een sport brace voor het bovenbeen of een sportbrace voor shin splint, o fwellicht zoekt u een brace die helpt tegen hielspoor? Kijk dan zeker eens bij MediVit.

Elleboog brace

Voor vele klachten is er een elleboog brace, bestel online of kom langs in onze winkel voor een gedegen advies op maat. Bekijk het assortiment elleboog sport braces van LP, PSB en Push. Of u nu last heeft van een tennisarm of een golfelleboog, een lokale plek wilt behandelen met een sportbrace of juist een overstrekking wilt beperken met een sportbrace, bij MediVit helpen we u verder. Wanneer u last heeft van een tennisarm of een golfelleboog kan het dragen van een sport brace een uitkomst zijn, een speciale pelotte, of drukpunt, in de brace geeft continue druk op de geblesserde pees waardoor deze als het ware constant word gemasseerd. Wanneer u een tennisarm of golfelleboog wilt behandelen met een sport brace denk er dan ook aan dat een goed herstel gebaat is bij het combineren van het dragen van een polsbrace. Door een sportbrace voor de pols te combineren met een sportbrace voor de elleboog krijgen de spieren en pezen in de onderarm meer rust. Wanneer de pols vrij spel krijgt blijft de pees door zijn schacht bewegen wat nu juist voorkomen moet worden, draag daarom, op advies, een sport brace voor de tennisarm of golfelleboog in combinatie met een sport brace voor de pols. Soms is het "stil leggen" van de bovenste extremiteit, de arm, voldoende om een blessure te behandelen. u hoeft dan geen sport brace aan te schaffen maar een mitella of een Sling van BSN Medical kan dan al voldoende zijn.

Wilt u graag advies bij de aanschaf van uw brace? Neem dan gerust contact met ons op voor u online uw sportbrace gaat bestellen. Het gaat tenslotte om uw gezondheid en wij vinden een goed herstel net zo belangrijk als u. Bent u al op de hoogte wat uw volgende sport brace moet zijn? Dan wensen wij u veel plezier van uw sportbrace en wensen wij u een goed herstel.

Enkel brace

Een blessure aan de enkel kent vele oorzaken, niet voor niets is een enkelblessure de meest voorkomende blessure in Nederland. Of je nu tennist, voetbalt, hockeyt of aanhandbal doet, bij elke sport loert een enkelblessure om de hoek. Maar een enkelblessure kan ook simpelweg komen door omzwikken of instabiliteit. De enkelbrace is één van de meest verkochte sportbraces op de markt. Maar dat maakt de zoektocht naar de juiste sportbrace er niet makkelijker op. Veel merken laten hun brace in het verre oosten maken, dit is niet persé slechter maar u dient dan wel rekening te houden met een kleinere pasvorm van uw sport brace. Een enkelbrace uit Amerika of Europa heeft een andere pasvorm, welke meer overeenkomt met de schoenmaten zoals wij die kennen. Een enkelbrace kunt u vinden in verschillende gradaties van sterkte, van een lichte kous die u als een soort sok aantrekt naar een enkelbrace met banden en beleinen voor extra stevigheid. Het dragen van een sport brace voor de enkel kan als u gaat revalideren, net uit de revalidatie komt en extra steun zoekt of als u een sportbrace voor de enkel zoekt ter preventie van een enkelblessure.

Enkelbraces zijn er in alle vormen en maten. Met onze website krijgt u een goed beeld van de verschillende soorten enkel braces, maar ook een advies welke sportbrace voor u geschikt is. Bestel makkelijk online met de maattabellen of kom langs in onze winkel voor gedegen advies.

Knie brace

Knieblessures zijn de tweede meest voorkomende sport-blessures in Nederland. Knieblessures kennen net als enkelblessures vele oorzaken en zijn naast enkelbraces, de kniebrace de op twee na meest verkochte brace. Een kniebrace kunt u aanschaffen om een blessure te voorkomen, preventief, een kniebrace kunt u ook aanschaffen om te herstellen na een operatie of tijdens revalidatie, curatief. Wanneer u instabiliteit ervaart, of uw fysiotherapeut, in de knie is een lichte kniebrace vaak voldoende. Komt u net uit een knie operatie of heeft u een knieblessure opgelopen met sporten? Dan kan een zwaarder model kniebrace de nodige ondersteuning bieden. Veel mensen hebben hun weg naar MediVit gevonden als het aankomt op braces en sportbraces, zeker tijdens het ski-seizoen laten mensen zich graag adviseren voor de aankoop van een goede sport brace voor de knie. Extra stevigheid en ondersteuning geeft zekerheid als men gaat skiën. Wij zijn niet merk gebonden en zullen u ten alle tijden de juiste kniebrace adviseren, niet voor niets sturen veel fysiotherapeuten en orthopeden hun cliënten naar ons door voor goed advies over een brace.

Kniebrace kopen? U vindt vele topmerken kniebraces, zoals Bauerfeind, PSB, Push Sport, BioSkin bij MediVit. Bestel uw knie brace vandaag en u heeft 'm morgen in huis! Of kom langs in onze winkel in Helmond voor een gedegen advies op maat.

Pols en Duim brace

Blessures aan de hand, duim of pols zijn een bekend verschijnsel. Veel mensen hebben al eens een polsbrace of duimbrace gedragen. De oorzaak echter, kent een steeds duidelijker opmars, de gaming-duim of gamers-duim. Het overbelasten van de duim door het spelen van computer spelltjes of het overmatig typen en swipen op de mobiele telefoon. Daarnaast is de skiduim eveneens een bekend verschijnsel. Vaak wordt een brace voor de pols of duim gedragen bij overbelasting, het preventief dragen van polsbraces en duimbraces komt niet vaak voor. Blessures aan de hand of pols in sport kennen vaak een andere oorzaak, het verkeerd vangen van een bal, een externe factor door botsen met een tegenspeler zijn vaak oorzaken dat men een sportbrace moet dragen bij overbelasting. Of u nu de beweging in de pols wilt beperken met een sport brace of het CMC gewricht wilt rusten, bij MediVit hebben we de sport brace die u zoekt.

Een polsbrace geeft de juiste ondersteuning bij het strekken en buigen van het polsgewricht. De polsbrace is geschikt voor personen of sporters met een pijnlijke pols, een verhoogde speling in je pols of bij een zenuwbeknelling (carpaal tunnelsyndroom). Bestel uw polsbrace of duimbrace makkelijk online bij MediVit of kom langs in onze winkel in Helmond voor advies op maat. Op zoek naar een polsbrace of duimbrace? Bij MediVit vindt u bekende merken als Bauerfeind, LP, Push Med, Push Care, PSB onder één dak.

Rug brace

Rug brace voor pijnverlichting en houdingsverbetering. Een ruggordel of rugbrace is een elastische band die de rug ondersteunt. MediVit biedt een wel overwogen assortiment braces voor de rug, nek en bekken. Met de Bioskin rugbrace met padding kunnen we mensen met lumbale klachten en een zwakke onderrug goed helpen. De compressie die de rugbrace van Bioskin bied en de steun en druk van de pelotte geven een heerlijke verlichting van de zeurende pijn in de onderrug. Wanneer men last heeft van het bekken, bijvoorbeeld bij zwangerschap, kan een brace voor het bekken, een zogenaamde bekkenband of bekkengordel verlichting brengen. Gebruik een brace voor het bekken altijd in overleg met uw arts! Ook een nekbrace vind u bij MediVit. Ervaart u instabiliteit in de nek? Heeft u last van uw nek? Of komt u net uit een operatie? Dan kan het dragen  van een nekbrace u de nodige ondersteuning bieden. Gemaakt van hoogwaardig schuim is de nekbrace comfortable in gebruik. Wanneer u last heeft van een verkeerde houding, afzakkende schouders, kromming in de bovenrug dan kunt een houdingscorrigerende rugbrace dragen. De houding corrigerende brace dwingt u als het ware rechtop te zitten en lopen. U krijgt door deze sportbrace een betere houding zonder dat u het zelf in de gaten heeft.

Bekijk hier ons assortiment rugbraces, nekbraces, bekkengordels, bekkenbraces en schoudercorrigerende braces en bestel makkelijk online of kom langs in onze winkel voor advies op maat.

Compressiekleding

Compressiekleding uit het assortiment van MediVit verbeteren onder andere de bloedcirculatie in het lichaam. Daarnaast geef je je spieren rust en ondersteuning en daardoor treedt er minder snel verzuring op. Deze compressie kleding zijn dan ook zeer geschikt voor voetbal, hardlopen, tennis, hockey, honkbal en andere sporten. Compressiekleding is in het hedendaagse sporten niet meer weg te denken, compressiekleding kom je overal tegen, compressiekousen bij hardlopen en voetbal, liesbroeken en compressiebroeken bij voetbal en handbal, slidingbroeken bij honkbal en voetbal en compressieshirts bij hardlopen en schaatsen. De populariteit van compressiekleding is te wijden aan de topsporters, zij dragen bij alle grote evenementen (gesponsorde) compressiekleding en zo heeft compressiekleding zijn weg naar het grote publiek gevonden. Veel sporters zijn overtuigd van het dragen van compressiekleding, een hardloper loopt langer door zijn compressiekousen doordat verzuring wordt tegengegaan. Een voetballer herstelt sneller van een liesblessure door het dragen van een compressiebroek, het dragen van een compressieshirt reguleert de warmte en voert zweet af. Is een compressiekledingstuk iets voor jou? Daar kom je maar op één manier achter.... McDavid en LP zijn de merken compressiekleding die u vindt bij MediVit.

Inlegzooltjes en hakstukjes

Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. De aanhechting van de pees aan het hielbeen staat onder spanning en gaat irriteren en ontsteken. Zachte hakstukjes of steunzolen die u in uw schoen legt helpen om schokken op te vangen. Sommige mensen hebben minder pijn als ze zooltjes dragen die een uitsparing hebben onder de plek van de hiel waar de pijn zit. De druk op uw hiel kan hierdoor verminderen. Bestel uw zooltjes of hakstukjes makkelijk online bij MediVit of kom langs in onze winkel in Helmond

Nek brace | Hoofdbescherming

Een sport brace die de laatste tijd sterk in opkomst is is de brace voor het hoofd. Uit onderzoek is gebleken dat voetballers, met name, door kopballen vergroot kans lopen op hersenletsel. Met een helm, bijvoorbeelde een Full 90 hoofdbeschermer, kan de impact van een kopbal verkleind worden. Deze sportbrace vind zijn weg naar steeds meer voetbalclubs en is bij rugby niet meer weg te denken. Nekbrace of Full 90 hoofdbescherming nodig? Bestel uw nek brace of nek kraag bij MediVit, de brace specialist van Nederland. Snelle levering!

Voor het aanmeten van een brace in onze showroom in Helmond, graag even een afspraak maken op 0492-792482 of stuur een mailtje aan info@sportlavit.nl.

Wij maken graag tijd voor u. Consult aanmeten brace à 1/2 uur € 22,50 excl. btw.