Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Thera-Band

Op zoek naar kwalitatieve en effectieve oefenbanden en weerstandsbanden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ontdek de voordelen van Thera-Band oefenbanden en weerstandsbanden voor jouw trainingen. Thera-Band oefenbanden en weerstandsbanden bieden een breed scala aan mogelijkheden om spieren te versterken, flexibiliteit te verbeteren en het herstelproces te versnellen. Of je nu een beginnende sporter, een fysiotherapeut of een ervaren fitnessliefhebber bent, deze banden zijn geschikt voor elk niveau.

Rowo oefenband 1,5 meter Medium sterkte weerstandsband

De Rowo oefenband is een 1,5 meter lange elastische weerstandsband voor training en therapie. De Medium sterkte van de weerstandsband zorgt ervoor dat vrijwel iedereen met de oefenband uit de voeten kan, of het nu voor therapie doeleinden is of voor trainingsdoeleinden.

Vanaf 2,98

excl. BTW

Thera-Band Noppenbal

TheraBand Noppenballen zijn te gebruiken voor reflexzonemassage, vinger- en grijpoefeningen, ter bevordering van de doorbloeding en sensibiliseren na operaties.

Vanaf 5,21

Thera-Band deuranker

Thera-Band deuranker voor Theraband banden en tubing

5,25

excl. BTW

Thera-Band Loops

Thera-Band Loops in 20 cm., 30 cm. of 45 cm. Diverse sterktes van licht tot zeer zwaar.

Vanaf 5,46

Thera-Band Handgrepen, per paar

Thera-Band Handgrepen, per paar

7,90

excl. BTW

Thera-Band handtrainers

Thera-Band Handtrainers worden gebruikt voor het versterken en voor verbetering van de vaardigheden van handen, vingers en onderarmen. Andere toepassingen omvatten het verminderen van stress en warmte en koude therapie.

Vanaf 11,43

Thera-Band Tubing 7,5 m

Thera-Band Tubing 7,5 meter is gemaakt van 100 % latex en is extreem sterk.

Vanaf 11,89

Thera-Band Bodytrainer 1,4 m. vast

Met de Thera-Band bodytrainer met vaste handgreep heb je een full body workout voor thuis of groepsverband binnen handbereik. De Thera-Band bodytrainer is ook geschikt voor fysiotherapie doeleinden.

Vanaf 12,31

Bodytrainer - flexibel Thera-Band

Thera-Band bodytrainer flexibel is een nog sterkere tubing met handvaten. Voor extreme training.

Vanaf 12,31

CLX 11 Loops Thera-Band

Thera-Band CLX 11 Loops, 11 opeenvolgende loops in één band

Vanaf 13,45

Thera-band FlexBar Geel - Licht

Thera-band FlexBar voor oefeningen, fysiotherapie en krachttraining.

14,70

excl. BTW

Thera-Band Soft Weights

De Thera-Band Soft weights zijn perfect voor zowel beginners als gevorderde sporters. Deze gewichten zijn gemaakt van een zacht en flexibel materiaal, waardoor ze comfortabel in de hand liggen en gemakkelijk vast te houden zijn. De Soft weights zijn ideaal voor het versterken van spieren, het verbeteren van de balans en het vergroten van de algehele fitheid. Bij onze webwinkel bieden we de Thera-Band Soft weights in diverse gewichtsklassen aan, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw trainingsniveau past. Of je nu op zoek bent naar lichte gewichten voor revalidatieoefeningen of zwaardere gewichten voor intensieve workouts, wij hebben de juiste optie voor jou.

Vanaf 15,66

Thera-band FlexBar Rood - Medium

Thera-band FlexBar voor oefeningen, fysiotherapie en krachttraining.

15,70

excl. BTW

Thera-Band 5,5 meter

Thera-Band 5,5 meter zijn universele latex oefenbanden, die gebruikt kunnen worden voor weerstandstraining. Thera-banden geven zowel positieve als negatieve kracht op de spieren. Training met Theraband geeft zowel verbetering van kracht en beweeglijkheid als samenwerking van spiergroepen.

Vanaf 15,70

Thera-Band Tubing Loop

Thera-Band Tubing Loop met comfortabele manchetten

Vanaf 15,84

Thera-band FlexBar Groen - Zwaar

Thera-band FlexBar voor oefeningen, fysiotherapie en krachttraining.

16,03

excl. BTW

Thera-Band Set banden 1,5 m

Drie banden van 1,5 meter Thera-Band voor therapeutische doeleinden

Vanaf 16,65

Thera-band FlexBar Blauw - Zeer Zwaar

Thera-band FlexBar voor oefeningen, fysiotherapie en krachttraining.

17,61

excl. BTW

Thera-Band Set accessoires

Thera-Band Set accessoires met één deuranker, één paar handgrepen en een assist.

17,61

excl. BTW

Zitbal ProSeries SCP 55 cm / Rood / Thera-Band

Thera-Band oefenballen zijn opblaasbare ballen die gebruikt worden voor kracht en balanstraining. De Thera-Band oefenbal is leverbaar in 5 maten om een individuele aanpassing aan de lichaamslengte mogelijk te maken.

21,47

excl. BTW

Thera-Band ABS Zit en oefenbal groen 65 cm

Thera-Band oefenballen zijn opblaasbare ballen die gebruikt worden voor kracht en balanstraining. ABS (Anti Burst System) oefenballen van Thera-Band bieden een extra veiligheidsmarge bij het doen van kernkracht- of rompoefeningen en in toepassingen voor revalidatie.

26,40

excl. BTW

Thera-Band Stretch Strap

Het gebruik van de Thera-Band Stretch Strap maakt stretchen makkelijk en toegankelijk: is het ideale middel voor PNF-stretching zonder gebruik te hoeven maken van een partner. De Thera-Band Stretch Strap wordt al gebruikt door veel professionele sporters in sporten als tennis, golf, squash, voetbal, basketbal en atletiek.

27,98

excl. BTW

Thera-Band ABS Zit en oefenbal blauw 75 cm

ABS (Anti Burst System) oefenballen van Thera-Band bieden een extra veiligheidsmarge bij het doen van kernkracht- of rompoefeningen en in toepassingen voor revalidatie. Het speciale materiaal voorkomt plotseling barsten wanneer de bal met een scherp voorwerp in aanraking komt.

30,87

excl. BTW

Thera-band Balanskussen 33 cm. groen

De Thera-Band Balanskussens worden gebruikt voor dynamisch en onbelast zitten.

43,10

excl. BTW

Wat is een weerstandsband en hoe kun je er mee trainen als je een blessure hebt gehad?

Een weerstandsband is een flexibele band gemaakt van elastisch materiaal, zoals latex, dat wordt gebruikt om spierkracht op te bouwen en te versterken. Het wordt vaak gebruikt in fysiotherapie en revalidatie. Weerstandsbanden zijn er in verschillende sterktes, waardoor je de weerstand kunt aanpassen aan je fitnessniveau en specifieke behoeften.

Als je een blessure hebt gehad, kan het gebruik van weerstandsbanden een effectieve manier zijn om je spieren te versterken en terug te keren naar je normale activiteitsniveau. Hier zijn enkele manieren waarop je met een weerstandsband kunt trainen als je herstellende bent:

 1. Spierversterking: Je kunt weerstandsbanden gebruiken om gecontroleerde weerstandsoefeningen uit te voeren, zoals squats, lunges, bicep curls en shoulder presses. Deze oefeningen helpen bij het opbouwen en versterken van de spieren rondom het geblesseerde gebied.
 2. Mobiliteit en flexibiliteit: Weerstandsbanden kunnen ook worden gebruikt voor rekoefeningen om de mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn bij het herstellen van blessures waarbij de mobiliteit beperkt is.
 3. Balans- en stabiliteitstraining: Met behulp van de weerstandsbanden kun je ook balans- en stabiliteitsoefeningen uitvoeren. Dit kan helpen om de spieren rondom het geblesseerde gebied te versterken en je algemene stabiliteit te verbeteren.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van weerstandsbanden tijdens het herstelproces. Zorg ervoor dat je oefeningen uitvoert met begeleiding van een fysiotherapeut of een professionele trainer om ervoor te zorgen dat je de juiste techniek en intensiteit gebruikt die veilig is voor je blessure en herstel. Luister altijd naar je lichaam en stop met trainen als je pijn of ongemak voelt.

Waarom kiezen voor Thera-Band weerstandsbanden?

Thera-Band oefenbanden zijn gemaakt van hoogwaardig latexmateriaal, waardoor ze duurzaam en langdurig zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus, zodat je de intensiteit van je training kunt aanpassen aan je behoeften en doelen. Of je nu op zoek bent naar een lichte weerstand om te revalideren na een blessure, of een zwaardere weerstand voor een uitdagende krachttraining, Thera-Band biedt voor ieder wat wils. Een ander voordeel van de Thera-Band oefenbanden en weerstandsbanden is hun veelzijdigheid. Je kunt ze gemakkelijk gebruiken voor verschillende oefeningen, zoals arm- en beenoefeningen, core training, stretching en nog veel meer. Bovendien zijn ze compact en draagbaar, waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen en altijd en overal kunt trainen.

Niet alleen kunnen deze banden je helpen bij het verbeteren van spierkracht en flexibiliteit, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor revalidatie na blessures. Ze zijn zeer veilig in gebruik en kunnen geleidelijk aan worden opgebouwd, waardoor je elke stap van je herstelproces kunt ondersteunen. Kortom, Thera-Band oefenbanden en weerstandsbanden zijn de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, effectieve en duurzame trainingstool. Begin vandaag nog met het versterken van je spieren, het verbeteren van je flexibiliteit en het versnellen van je herstel met Thera-Band.

Wat kun je allemaal trainen met een Thera-Band weerstandsband?

Met een Thera-Band oefenband kun je een breed scala aan oefeningen doen om verschillende spiergroepen te trainen, flexibiliteit te vergroten en het herstel van blessures te bevorderen. Hier zijn enkele voorbeelden van oefeningen die je met een Thera-Band oefenband kunt doen:

 1. Arm oefeningen: biceps curls, triceps extensions, shoulder presses.
 2. Been oefeningen: squats, lunges, leg curls.
 3. Rug oefeningen: rows, lat pulldowns, back extension.
 4. Buikspieroefeningen: sit-ups, crunches, Russian twists.
 5. Borst oefeningen: chest presses, flyes, push-ups.
 6. Schuinoefeningen: side raises, front raises, standing twists.
 7. Balansoefeningen: lunges met zijwaartse beenheffingen, standing rows met beenheffingen.
 8. Flexibiliteitsoefeningen: shoulder stretches, hamstring stretches, quadriceps stretches.

Het mooie van een Thera-Band oefenband is dat je de weerstand kunt aanpassen aan jouw niveau door de band verder uit te rekken of closer bij elkaar te houden. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor zowel beginners als gevorderde sporters. Het is echter belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het uitvoeren van de oefeningen om blessures te voorkomen en optimale resultaten te behalen.

Is er een verschil tussen Dynabanden en Thera-Banden?

Ja, er is een verschil tussen de twee. Dynaband is een merknaam voor een soort weerstandsband, terwijl Thera-Band een ander merk is dat ook weerstandsbanden produceert. Beide merken bieden verschillende soorten banden met verschillende sterktes en weerstandsniveaus. Het belangrijkste verschil tussen de twee merken kan het materiaal, de kwaliteit en mogelijk de prijs zijn. Het is raadzaam om de specificaties en beoordelingen van elk merk te vergelijken voordat je een beslissing neemt.