Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Trainingsmaterialen fysiotherapie

Diverse training en oefen materialen voor Fysiotherapie, de beoefende sporter en de thuis sporter. Of je nu wilt trainen op kracht, snelheid of wendbaarheid bij MediVit vindt je precies jouw training equipment. Mensen die revalideren na een sportblessure vinden hier precies wat zij zoeken, met meer dan 30 jaar ervaring is MediVit een uitstekende partij voor diverse training mogelijkheden. Bekende merken als Triggerpoint, Waff, Polar, Thera-Band, Kettlebells, Sandbells, Aquabags, Kamagon, Steelbells, Medicine Bells en medicijn ballen, BOSU, Hyper Wear, Dynamax zijn te verkrijgen bij MediVit

Triggerpoint bal

De Triggerpoint bal is een hard rubberen bal voor de zelfbehandeling van triggerpoint gerelateerde klachten. De triggerpoint tool gebruik je als een massagebal die diep doordringt in het weefsel. Hij wordt onder andere gebruikt bij de behandeling van stijve spieren (spierknopen).

Vanaf 1,16

excl. BTW

Cawila Trainingsstang

Cawila trainingsstang voor uitzetten van slalom-parcours, evt. uitbreidbaar met adapter (los verkrijgbaar). Trainingsstang gemaakt van PE materiaal. Slag- en slijtvast.

Vanaf 2,65

Cawila Elite training en coach boek

Het Cawila Coach en training boek is een onmisbaar stuk gereedschap voor de moderne trainer.

3,49

excl. BTW

Triggerpoint Massage bal zwart

Hard rubberen Triggerpoint Massage bal voor behandelen van Triggerpoints.

3,50

excl. BTW

Rowo oefenband 1,5 meter Medium sterkte weerstandsband

De Rowo oefenband is een 1,5 meter lange elastische weerstandsband voor training en therapie. De Medium sterkte van de weerstandsband zorgt ervoor dat vrijwel iedereen met de oefenband uit de voeten kan, of het nu voor therapie doeleinden is of voor trainingsdoeleinden.

Vanaf 2,98

excl. BTW

Speedrings | loopringen 60 cm. oranje

Speedringen voor op het veld of in de zaal. Loopringen met een doorsnede van 60 cm. in de kleur oranje

4,50

excl. BTW

Speedrings | loopringen 60 cm. geel

Speedringen voor op het veld of in de zaal. Loopringen met een doorsnede van 60 cm. in de kleur geel

4,50

excl. BTW

Team hesje overgooier

Hesjes teamsport overgooiers in diverse kleuren

Vanaf 4,75

Thera-Band Noppenbal

TheraBand Noppenballen zijn te gebruiken voor reflexzonemassage, vinger- en grijpoefeningen, ter bevordering van de doorbloeding en sensibiliseren na operaties.

Vanaf 5,21

Thera-Band deuranker

Thera-Band deuranker voor Theraband banden en tubing

5,25

excl. BTW

Thera-Band Loops

Thera-Band Loops in 20 cm., 30 cm. of 45 cm. Diverse sterktes van licht tot zeer zwaar.

Vanaf 5,46

Dumbels | Halters | Vynil 0.5 kg per 2 stuks

Halters met antislip oppervlak. De halters zijn in speelse kleuren uitgevoerd en liggen fijn in de hand door de zachte afwerking van het antislip oppervlak. Onmisbaar in iedere oefen ruimte, of het nu voor balanstraining is of voor krachttraining. Halters zijn voor iedere sporter een onmisbaar instrument.

5,95

excl. BTW

Cederroth soft foam bandage

Cederroth soft foam bandage is de multifunctionele pleister voor iedere situatie. Cederroth soft foam blijft zelfs onder water zitten!

Vanaf 6,38

Gewichtsmanchet 2 x 0,5 kilo

Gewichtsmanchet 2 x 0,5 kilogram. Makkelijke bevestiging met klittenband.

6,57

excl. BTW

Rubber Hex dumbbells Core Power | per set

Rubber Hex dumbbells van Core Power zijn gewichten voor krachttraining en spiergroei. Doordat de dumbbells uitgevoerd zijn in hexagon (achthoek) kunnen verschillende grondoefeningen gedaan worden.

Vanaf 7,02

Fasciq Flossband

Fasciq Flossband. Flossbanden worden met name gebruikt door de professionele therapeut voor de behandeling van de fascia. De keuze van de flossband is afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid compressie die nodig is.

Vanaf 7,40

Eggsercizer handtrainer

De Eggsercizer is een ergonomisch gevormd weerstandsballetje in de vorm van een ei. Ideaal voor therapie ondersteunende oefeningen zoals het verstevigen van de hand en vingerspieren. De werking van de Eggserzicer strekt zich over de gehele arm tot in de schouder uit. Door de afwisselende spanning en ontspanning heeft de Eggsercizer een sterk stressverminderende werking.

Vanaf 8,95

Thera-Band Handgrepen, per paar

Thera-Band Handgrepen, per paar

7,90

excl. BTW

Triggerpoint Mobipoint Massage Ball

De Mobipoint Massage Ball van Triggerpoint verlicht spierspanning en door de diepe noppen verdwijnt de pijn in handen en voeten als sneeuw voor de zon.

8,22

excl. BTW

Super Grip Sport Lavit 75 ml.

Sport Lavit SUPER GRIP is dè vervanger van Talk poeder! Met Super grip heb je geen zweethanden meer, je krijgt meer grip tijdens intensieve inspanning zonder het knoeien van talkpoeder en magnesiumpoeder.

Vanaf 6,58

excl. BTW

Match-U Schouderstretcher

Match-U Schouderstretcher op katrol om eenvoudig thuis oefeningen te doen. Plaats de Match-U schouderstretcher met het anker achter de deur en je kunt meteen beginnen.

Vanaf 8,15

excl. BTW

Gewichtsmanchet 2 x 1 kilo

Gewichtsmanchet 2 x 1 kilogram. Makkelijke bevestiging met klittenband.

9,05

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 1 kg per 2 stuks

Ben je een sporter of fysiotherapeut? Ontdek waarom het gebruik van vinyl dumbbells een slimme keuze is. Deze gewichten bieden stabiliteit, grip en een veilige training. Transformeer je workout en behaal optimale resultaten met vinyl dumbbells!

9,75

excl. BTW

Horde 15 cm

Horde voor trainingsdoeleinden. 15 cm. hoge springhorde voor snelheid en krachttraining.

9,88

excl. BTW

Aerosling pully trainers

Trainen met de Aerosling pully trainers is trainen met je eigen lichaamsgewicht. Geen dure fitnessapparatuur maar back to basics. Creëer een functional Full-Body training met de Aerosling Elite. Ongekende variatiemogelijkheden qua trainingsarbeid, de posters of dvd's helpen je verder dan orthodoxe trainingsmethodes. Wil jij corestability trainen? Dan is de Aerosling jouw trainingspartner.

Aquabags

Maak kennis met een nieuwe manier van trainen waarbij traagheid van het water een grote rol speelt. Dankzij de traagheid van het water ontstaat er veel instabiliteit tijdens training. Bij de Aquabags zit de instabiliteit in het gewicht zelf! Hierdoor sluiten de oefenvormen in bijvoorbeeld revalidatietrajecten veel specifieker aan bij daadwerkelijke sportbeoefening en situaties in het dagelijks leven. Tijdens training met de Aquabags moet het hele lichaam hard werken om het instabiele water te verplaatsen of onder controle te houden. Hierdoor train je niet alleen je grote spiergroepen, maar ook al die spieren die je normaal gemakkelijk vergeet.

SandBells en SteelBells

De SandBells zijn verkrijgbaar in gewichten variërend van 1-23 kg (2-50 lbs) en worden geleverd met zandvulling. Hyperwear SandBells zijn onderdeel van Core Power. De SandBell van Hyperwear is het meest veelzijdige en functionele trainingsgewicht op de markt! De SandBell, gemaakt van rekbaar neopreen, is een kruising tussen een dumbell, barbell, medicine ball, grip bag, stabiliteitskussen, slam ball, sandbag, gliding disk en kettlebell. Het gewicht varieert van 1-23 kg (2-50 lbs). Het gewicht is afgebeeld op de SandBell en de gebruikte kleurcodes geven een visuele indicatie van het gewicht. Het gebruik van neopreen maakt het vastpakken van de SandBell eenvoudig, terwijl het sterk genoeg is om dagelijks intensief te gebruiken. Met de SandBell kan een veelvoud aan oefeningen, van eenvoudig tot complex, uitgevoerd worden. De SandBell kan in de plaats van meerdere soorten fitnesstools, zoals halters, medicine balls, kettlebells, gebruikt worden. Bespaar tijd, geld en opslagruimte door te investeren in een kleine of grote verzameling SandBells.

Kettlebells

Kettlebells online kopen? Dan bent u bij MediVit aan het juiste adres! Een uitgebreid assortiment Kettlebells voor krachttraining en Core Stability training.

Medicine Balls | Medicijn ballen

Een medicijn bal is een zware bal die gebruikt wordt voor gymnastische oefeningen. Medicijn ballen worden veelal gebruikt om met oefeningen bepaalde spiergroepen te versterken. Ze worden op allerlei manieren overgegooid of meegedragen met bewegingen.

Triggerpoint

Trigger points veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Het systeem van zelfmassage is makkelijk uit tevoeren met de Triggerpoint producten van MediVit.

Oefentherapie

De fysiotherapeut geeft vaak oefeningen, ook wel oefentherapie genoemt, wordt bij fysiotherapie ook gebruikgemaakt van andere technieken en hulpmiddelen zoals massage, ultrageluid, tractie e.d. en wordt de oefentherapie vaak met behulp van fitnessapparatuur gegeven of met oefenmaterialen als balans trainers, thera-banden en gewichten. Bij MediVit hebben we een groot assortiment diverse oefentherapie artikelen. "Oefentherapie heeft bij veel aandoeningen aan spieren, gewrichten en zenuwen een positief effect, blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad". - Wikipedia –

Thera-Band

Thera-Band Fysiobanden en tubes: Fysiobanden en tubes bieden veelzijdige oefenmogelijkheden voor het verbeteren van kracht, mobiliteit en flexibiliteit. vergelijk alle Thera-Band producten eenvoudig online bij MediVit. 

Trainingsmaterialen

Verhoog je snelheid, wendbaarheid en coördinatie met de trainingsmaterialen uit de Speed & Agility productlijn van MediVit.