Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Kompressen

Kompressen steriel: Materiaal wat direct op de wond wordt aangebracht, moet steriel zijn.(gaas, snelverbanden, pleister, wondsnelverband). Zwachtels en watten hoeven dus niet steriel verpakt te zijn, omdat deze nooit rechtstreeks op de wond worden aangebracht!

Heka Gazen steriel 5 x 9 cm. (zestientje) per stuk

Heka Gazen steriel 5 x 9 cm. per stuk. Steriel hydrofiel gaaskompres voor het reinigen en afdekken van wonden. Hoge treksterkte in lengte en breedterichting, hoge absorptie, ademend, zacht.

0,15

excl. BTW

Heka Gazen steriel 5 x 5 cm. per stuk

Steriel hydrofiel gaaskompres. Heka Gazen steriel  5 x 5 cm. per stuk voor het reinigen en afdekken van wonden. Door de snelle absorptie en de veegvastheid kan het uitstekend dienen voor reiniging van de wond en de huid.

0,16

excl. BTW

Hekapad wondgaas 5 x 5 cm. | niet verklevend wondkompres

Zoek je een wondgaas dat niet verkleefd aan de wond? Bestel dan makkelijk en snel Hekapad wondkompressen. Deze wondgaasjes in de maat 5 x 5 cm. kleven niet aan de wond en zijn makkelijk en snel toepasbaar in geval van nood. Onmisbaar in je EHBO-koffer.  

0,16

excl. BTW

Heka Gazen steriel 10 x 10 cm. per stuk

Heka steriele gazen 10 x 10 cm. voor het bedekken van wonden en opvangen van bloed. Rafelvrij gevouwen, ademend steriel gaas. Gemaakt van 100% katoen; ontvet en gebleekt. Hoge treksterkte in lengte en breedterichting, hoge absorptie, ademend, zacht.

0,26

excl. BTW

Hekapad gaasjes 10 x 10 cm. | niet verklevend wondkompres

Hekapad wondgaasjes 10 x 10 cm. horen thuis in elke EHBO koffer en EHBO-tas. Deze niet verklevende wondkompressen kleven niet aan de wond vast en beschadigen bij verwijderen de wond niet. Hekapad gaasjes zijn ook geschikt voor het reinigen van oppervlakkige wonden.

Vanaf 0,36

excl. BTW

Non woven kompres 10 x 10 cm. / a 100 st. niet steriel

Doordat geabsorbeerd vocht snel in de kern wordt opgenomen, verkleeft het Non-Woven kompres minder snel met de wond. Hierdoor wordt de genezing nauwelijks verstoord. Derhalve verdient het Non-Woven kompres de voorkeur boven een gaaskompres, als vochtafgevende wonden moeten worden bedekt.

Vanaf 1,24

excl. BTW

Non woven kompres 5 x 5 cm. / a 100 st. niet steriel

Het Non Woven kompres wordt toegepast bij het reinigen van de wond en de huid daaromheen; daanaast als steriele afdekking van droge of licht vochtafgevende wonden. Het is zacht en plooibaar, waardoor het prettig aanvoelt. Het absoptievermogen is groot en de absorptiesnelheid goed.

1,61

excl. BTW

Betadine zalfgaas 10 cm. x 10 cm.

Betadine zalfgaas is een essentieel verbandmiddel dat gebruikt wordt voor wondverzorging. De combinatie van het geleidelijk vrijgeven van povidonjodium en de beschermende eigenschappen van het gaas, maakt Betadine zalfgaas een effectieve oplossing voor snelle wondgenezing. Dit medische hulpmiddel voorkomt infecties en bevordert het herstelproces. Betadine zalfgaas is geschikt voor zowel oppervlakkige schaafwonden als diepere snijwonden. Met de antimicrobiële eigenschappen van povidonjodium biedt het maximale bescherming tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers. Vertrouw op Betadine zalfgaas voor optimale wondverzorging en een spoedig herstel.

2,89

excl. BTW

Heka geperst gaas 3,75 x 11,4 cm

Heka geperst gaas 3,75 x 11,4 cm. kan worden gebruikt om diepe wonden op te vullen. Heka geperst gaas is ook inzetbaar ter ondersteuning van hemostatisch gaas.

Vanaf 2,38

excl. BTW

HEKA soft non-woven kompres 10x10 cm. niet steriel - 8 lagen

HEKA soft non-woven kompres met hoog absorptievermogen.

Vanaf 3,37

excl. BTW

Metalline wondkompres 10 x 12 cm. steriel

Omdat Metalline kompressen niet met de wond verkleven, kan de verbandwisseling zonder pijn geschieden. De wond wordt aldus ontzien, hetgeen uiteraard een positieve uitwerking heeft op het genezingsproces.

Vanaf 4,37

excl. BTW
-15%

Metalline wondkompres 8 x 10 cm. steriel

Metalline wondkompressen zijn geschikt voor het afdekken van allerlei soorten wonden. De kompressen worden met de Metalline-zijde - dus met de matglanzende zijde - op de wond gelegd.

4,64

excl. BTW

Heka Gazen steriel 5 x 5 cm. doos á 100 stuks

Steriel hydrofiel gaaskompres. Heka Gazen steriel  5 x 5 cm. doos á 100 stuks voor het reinigen en afdekken van wonden. Door de snelle absorptie en de veegvastheid kan het uitstekend dienen voor reiniging van de wond en de huid.

Vanaf 5,85

excl. BTW

Klinitulle kompres 10 x 10 cm.

Klinitulle zalfkompres kan worden gebruikt bij oppervlakkige wonden, bijvoorbeeld schaafwonden en 2e graads brandwonden met blaren die nog intact zijn. Klinitulle kompres dient om verkleving met het secundaire verband tegen te gaan.

Vanaf 6,57

excl. BTW

Heka Gazen steriel 5 x 8,5 cm. (zestientje) doos á 100 stuks

Heka Gazen steriel 5 x 8,56 cm. doos á 100 stuks. Steriel hydrofiel gaaskompres voor het reinigen en afdekken van wonden. Hoge treksterkte in lengte en breedterichting, hoge absorptie, ademend, zacht.

Vanaf 7,76

excl. BTW

Biogaze verbandgazen 10 x 10 cm. a 10 st.

Biogaze verbandgazen zijn handige kant-en-klare wondkompressen. Biogaze verbandgazen zijn doordrenkt met een halfvette zalf.  

11,47

excl. BTW

Heka pad niet verklevend wondkompres 10 x 20 cm steriel

Heka pad niet verklevend wondkompres 10 x 20 cm steriel. Hoge absorptie gazen en hecht niet aan de wond. Doos á 60 stuks.

Vanaf 12,44

excl. BTW

Gazen steriel 10 x 10 cm. / doos á 100 st.

Rafelvrij gevouwen, ademend steriel gaas. Gemaakt van 100% katoen; ontvet en gebleekt. Hoge treksterkte in lengte en breedterichting, hoge absorptie, ademend, zacht.

Vanaf 12,85

excl. BTW

Heka pad niet verklevend wondkompres 7,5 x 7,5 cm steriel

Heka pad niet verklevend wondkompres 7,5 x 7,5 cm steriel. Hoge absorptie en hecht niet aan de wond. Doos á 100 stuks.

Vanaf 13,91

excl. BTW

Quickclot Z-Fold Hemostatisch training gaas steriel

Het inpakken van grote wonden behelst een bepaalde techniek. Deze techniek kun je trainen met Quickclot Z-Fold Hemostatisch training gaas steriel. Dit Combat gaas lijkt in gebruik veel op het medisch te gebruiken gaas.

23,81

excl. BTW
-26%

HEKA pres hydrofiel gaaskompres 10 x 20 cm. steriel - 12 lagen

HEKA pres hydrofiel gaaskompres 10 x 20 cm. steriel - 12 lagen. Doos 60 stuks

18,30

excl. BTW

Quickclot Z-Fold Hemostatisch gaas steriel 365cm x 7,60cm.

Hemostatisch Quickclot Combat Gaas Z-fold is geïmpregneerd met de werkzame stof Kaolin. Het Kaolin zorgt voor een actieve stolling van bloedingen door bestanddelen van het bloed te activeren.

100,87

excl. BTW

Aanbrengen van kompressen

Het gaaskompres kan direct na reiniging op de schone wond worden aangebracht voor opname van wondvocht (indien aanwezig) en bescherming van de wond:

  • Reinig en ontsmet de wond met een ontsmettingsmiddel. Voor het aanbrengen van dit ontsmettingsmiddel kunt u een gaaskompres gebruiken.
  • Haal het gaaskompres pas op het laatste moment uit de verpakking (zie ook aanwijzingen op de verpakking), dit om ervoor te zorgen dat het steriel blijft. Houdt het kompres tussen duim en wijsvinger vast of gebruik een pincet.
  • Leg het gaaskompres op de wond.
  • Zet het kompres vast met een hechtpleister of een fixatiewindsel.

Nazorg kompressen

  • Voor verwijderen: trek het kompres heel voorzichtig los. Als het kompres aan de wond of de huid kleeft, probeer het dan met lauw water los te weken.
  • Controleer de wond en het verband regelmatig op doorlekken of indrogen (verkleving van gaas en wond) Verwissel het verband in ieder geval dagelijks.