Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Bandages en zwachtels

Allerlei soorten Sporttape, kinesiologytape, fixatie bandage, curetape, fysiotape, kousentape en tape benodigdheden als kleefspray en tape remover voor de verzorging bij sportblessures. MediVit heeft alles voor de juiste verzorging bij sportblessures onder één dak.

Scheermesjes enkelsnijd (wegwerp)

Bekijk artikel voor staffelprijzen.

Vanaf 0,23

excl. BTW

Synthetische watten 6 cm. x 2,75 m.

Synthetische watten worden gebruikt als postermateriaal onder steun- of compressiegevende windsels. Ze zijn gemaakt van polyester vezels 100% polyester, per stuk verpakt in een wikkel, luchtdoorlatend en niet absorberend.

Vanaf 0,78

excl. BTW

Synthetische watten 10 cm. x 3 m.

Synthetische watten worden gebruikt als postermateriaal onder steun- of compressiegevende windsels. Synthetische watten zijn huidvriendelijk en gemakkelijk aan te leggen.

Vanaf 0,86

excl. BTW

Dispenser Kinesiotape

Plastic dispenser met deksel voor kinesiotape

1,25

excl. BTW

ScanSport kousentape | sokkentape

ScanSport kousentape 19 mm. x 10 m. ScanSport sokkentape wordt onder meer gebruikt om scheenbeschermers op hun plaats te houden. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Vanaf 1,34

Dispenser sporttape

Plastic dispenser met deksel voor sporttape

1,45

excl. BTW

Afwasbare Huidpotlood

Afwasbare Huidpotlood ideaal wanneer markeertekens gewenst zijn bij het aanbrengen van bijvoorbeeld Kinesiotape of Sporttape.

Vanaf 1,55

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m Zwart

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m Zwart. Professionele wrap voor fixatie van gewrichten, kan ook gebruikt worden voor het ophouden van sokken en kousen.

Vanaf 1,48

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m blauw

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m blauw. Professionele wrap voor fixatie van gewrichten, kan ook gebruikt worden voor het ophouden van sokken en kousen.

Vanaf 1,48

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m rood

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m rood. Professionele wrap voor fixatie van gewrichten, kan ook gebruikt worden voor het ophouden van sokken en kousen.

Vanaf 1,48

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m beige

ProStrap Flex bandage 5 cm x 4,5 m beige. Professionele wrap voor fixatie van gewrichten, kan ook gebruikt worden voor het ophouden van sokken en kousen.

Vanaf 1,48

excl. BTW

Underwrap 7 cm. x 27 meter

Underwrap wordt gebruikt ter bescherming van de huid (haartjes) bij aanbrengen van sporttape.

Vanaf 2,00

Leukoplast 5 m. x 1.25 cm. met klemring

De kleefmassa gebruikt in Leukoplast is van zinkoxide-rubber en zorgt voor een goede en langdurige kleefkracht, zelfs wanneer de Leukoplast pleister onder grote spanning staat.

Vanaf 2,05

excl. BTW

Alcoholdoekjes Heka doosje a 100 st. (afmeting 6,5 x 3 cm.)

De Heka alcoholdoekjes zijn uitstuitend voor uitwendig gebruik. De Heka alcohol doekjes bevatten 70% Isopropyl alcohol.  Heka alcholdoekjes in de maat 6,5 x 3 cm. voor éénmalig gebruik op kleine oppervlakken zoals handen, reanimatiepoppen en mondstukken.

Vanaf 2,02

excl. BTW

Leukoplast 9.2 m. x 1.25 cm.

Leukoplast is bijzonder sterk en veelzijdig toepasbaar bij patiënten met een normale huid. De zeer grote spankracht van de hechtpleister, maakt Leukoplast geschikt voor de fixatie van alle maten kompressen en gazen.

Vanaf 2,57

excl. BTW

BSN Gazofix 4 cm. x 4 meter

BSN Medical Gazofix 4 cm. x 4 meter rekbaar fixatiewindsel voor o.a.: - fixatie van verbanden en spalken - beschermend verband bij gipsverbanden en tapeverbanden - als ondersteunend verband bij verstuikingen en verrekkingen

2,71

excl. BTW

MSP sporttape gekleurd 3,8 cm x 10 m. T-tape

MSP sporttape (T-tape) is een sporttape met een hoogwaardige zinkoxyde kleeflaag, die hoge functionaliteit garandeert. Verkrijgbaar in geel - (laatste rollen 2 stuks)

Vanaf 2,78

Leukosilk 9.2 m. x 1.25 cm.

De zeer grote spankracht van deze hechtpleister maakt Leukosilk geschikt voor de fixatie van alle maten kompressen en gazen.

2,85

excl. BTW

ScanTape COACH sporttape | 3,8 cm x 9 meter | ScanSport

ScanTape sporttape COACH is een low-budget sporttape van ons huismerk Scansport. ScanTape COACH is een inelastische sporttape voor het voorkomen en behandelen van blessures. Sterke tape met goede kleefkwaliteit.

Vanaf 2,49

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 7,5 cm. x 4,5 mtr. zwart

Bandage ProStrap Flex 7,5 cm x 4,5 mtr. zelfhechtend

2,94

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 7,5 cm. x 4,5 mtr. blauw

Bandage ProStrap Flex 7,5 cm x 4,5 mtr. zelfhechtend

2,94

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 7,5 cm. x 4,5 mtr. rood

Bandage ProStrap Flex 7,5 cm x 4,5 mtr. zelfhechtend

2,94

excl. BTW

ProStrap Flex bandage 7,5 cm. x 4,5 mtr. beige

Bandage ProStrap Flex 7,5 cm x 4,5 mtr. zelfhechtend

2,94

excl. BTW

ScanSport Quick Fix elastische bandage | sokkentape 4,5 m. x 7,5 cm.

ScanSport Quick Fix wordt gebruikt als elastische bandage voor het fixeren van bijvoorbeeld de enkel voor deze getaped word. Daarnaast is ScanSport QuickFix als sokkentape en kousentape te gebruiken, ook scheenbeschermers kunnen gefixeerd worden met dit alternatief voor een Pro-Wrap of ProStrap. ScanSport Quick Fix is een zelfhechtende wrap, water-resistant en scheurt makkelijk van de rol.

Vanaf 2,94

Acrylastic kleef bandage | BSN | MSP

BSN Medical Acrylastic is een huidkleurige sport bandage voorzien van een huid-vriendelijke kleeflaag. Acrylastic van BSN Medical is een in de lengte rekbare bandage dat bestaat uit 100% katoen. De maximale rek van een Acrylastic bandage bedraagt 60% (korte rek). Tevens bieden wij u een goedkoop alternatief van MSP de T-Elastic kleef bandage.

Bandage zelfhechtend

Steun- en compressie windsel of zelfhechtend bandage die zelfklevend zijn, zijn windsels die op zichzelf en niet aan de huid en/of haren kleven.

BSN Leukotape

BSN medical is als multinational één van de wereld leiders in de productie en distributie van medische hulpmiddelen in de segmenten van gipsen, bandages, wondverzorging en compressie therapie. Enkele van de specifieke productmerken zijn: Leukotape, Leukoplast, Acrylastic, Optiplaste, Tensoplast, Fixomull, Leukomed, Gypsona, Covermed en Coverplast; vertrouwde namen in de sport medische en/of medische hulpmiddelenmarkt.

BSN Strappal Tape

BSN Strappel Sport tape is zeer geschikt voor het voorkomen van blessures, het is daarom zeer geschikt voor sporters die zeer blessure gevoellig zijn en een allergie gevoelige huid hebben. Dat komt omdat de BSN Strappel Sport tape een uitstekende kleefrand heeft die een hypo-allergene lijmlaag bevat die bestaat uit zinkoxide en synthetische rubbber. BSN Strappel Sport tape is geschikt voor de gevoelige huid en makkelijk in gebruik doordat de tape makkelijk afscheurbaar is. De BSN Strappel Sport tape is 10 meter lang en kan in 4cm of 5cm breed worden verkregen.

BSN Tensoplast kleef bandage

Tensoplast van BSN Medical is een witte, huid klevende bandage voor de normale huid. De conventionele kleeflaag van de Tensoplast bandage bestaat uit zinkoxide. Deze kleeflaag is op een speciale poreuze wijze aangebracht op het dragermateriaal waardoor de huid kan blijven ademen. Het dragermateriaal van Tensoplast bestaat uit katoen/kunstzijde. BSN Medical Tensoplast heeft zachte randen zonder zelfkant die plooivorming en insnoering voorkomen. De elastische huidklevende bandage is vooral geschikt wanneer beweginsbeperking is geïndiceerd. Toepassingen Tensoplast: bij behandeling van verstuikingen, bij behandeling van sportblessures, bij de behandeling van spataderen en Ulcus Crurus, bij fixatie van verbanden.

BSN | Optiplaste-C kleef bandage

BSN Medical Optiplaste-C is een huidkleurige, huid-klevende bandage voor de normale huid. BSN Optiplaste-C is een bandage bestaande uit 100% katoen en voorzien van zinkoxyde kleeflaag. De bandage is in de lengte rekbaar. De maximale rek van een BSN Optiplaste-C bandage bedraagt 60% (korte rek).

BSN | Optiplaste-E kleef bandage

Optiplaste-E van BSN Medical is een witte, huid klevende bandage voor de normale huid. Optiplaste-E van BSN Medical is een bandage bestaande uit natuurlijke weefsels (85% katoen en 15% viscose) en voorzien van een microporeus in stroken aangebrachte zinkoxyde kleeflaag. De bandage is in de lengte rekbaar. De maximale rek van een Optiplaste-E bandage bedraagt 60% (korte rek). BSN Optiplaste-E is makkelijk af te rollen en waterafstotend.

Hekaplast | Elastiche kleef bandage

Elastisch kleef bandage-zwachtel HEKA plast adhesive. Korte rek pleister zwachtel ( 70%). 100% katoen. Zinkoxiderubber kleeflaag aangebracht in micro poreuze stroken. Tussen stroken luchtzones daardoor lucht- en waterdamp doorlaatbaar.

Kinesiologytape

De liftende werking van de kinesiologytape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk. In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van de gebruikte kinesiologytape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen. Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, de kinesiologytape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

Curetape | Fysiotape | Kinesiotape

Curetape van Fysiotape is een veilige kinesiotape, het is een latexvrij product met een TÜV kwaliteitskeurmerk. Het elastische katoen is voorzien van een ventilerende, hypoallergene acryllijmlaag. Verkrijgbare kleuren : beige, blauw, roze, oranje, zwart, geel,groen en wit. Curetape van Fysiotape is een Kinesiotape die wordt o.a. gebruikt voor : het activeren van de bloed en lymfecirculatie, (na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, onmiddelijke pijndemping en verandering van de range of motion, verbetering van de spierfunctie en huidstructuren, ondersteuning van de gewrichtsfunctie.

K-Active | Kinesiotape

Bij welke klachten kan je K-active Kinesiotape toepassen? De K-active Kinesiotape methode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesiotape. Deze vorm van tapen kan op verschillende manieren in de sportverzorging worden toegepast. De belangrijkste effecten zijn pijndemping, drukvermindering en verbetering van bloed- en lymfecirculatie. K-active Kinesiotape kan goed worden gecombineerd met manuele lymfedrainage voor een beter resultaat. Het is goed toepasbaar bij o.a.: - verstuiking / kneuzing - lokale vochtophoping/ zwelling . - spier- en peesletsel - menstruatiepijn - hooikoorts – littekenbehandeling

K-Tape | kinesiotape

K-Tape kinesiotape is een holistische en medicijnvrije therapeutische methode die voor sterk uiteenlopende medische condities wordt gebruikt. Het is in Duitsland al langere tijd gangbaar, en thans een belangrijk onderdeel in de reeks van moderne therapiën. K-Taping wordt in toenemende mate in landen over de hele wereld toegepast.

Kine Tape | Kinesiotape

Kinetape is een goedkope kinesiotape en is een alternatief voor curetape en/of fysiotape. Ondanks zijn scherpe prijs mogen hoge eisen gesteld worden. Kwalitatief doet deze kinesiotape zeker niet onder voor de bekende merken.

Kousentape | Sokkentape

Diverse soorten en kleuren kousentape, ook wel sokkentape, welke door bijvoorbeeld de KNVB voorgeschreven worden en matching zijn bij het sporttenue.

MSP Sporttape

MSP, Medical Sport Products. Medical Sport Products produceert hoogwaardige sport medische producten, CE gekwalificeerd, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

MSP T-Elastic kleef bandage

MSP T-Elastic is een elastisch huid-klevende steun- en compressie bandage voor de normale huid. T-Elastic is te gebruiken als steun- en onlastende bandage bij onder andere de behandeling van spier- en gewrichtsblessures. Kenmerken T-Elastic: zeer sterke (zinkoxide) kleeflaag, modelleerbaar en plaatsvast, verschuift ook na langere tijd niet, lengte bandage ongerekt 2,5 meter. De bandage is per stuk verpakt in cellofaan. Latex-vrij.

Porelast Superforte kleef bandage

Porelast superforte is een in de lengte elastische pleister zwachtel. Pleisterzwachtels Porelast hebben onder andere het voordeel dat ze het natuurlijke bewegingsverloop van de desbetreffende gewrichten niet wezenlijk beperken. De in de lengte elastische pleisterzwachtels zijn naar keuze verkrijgbaar met twee soorten lijm. Ze zijn geschikt als duruzame compressiezwachtels in de flebologie en als functionele zwachtels in de sportgeneeskunde. Bovendien steunen en ontlasten ze bij contusies, distorsies en luxaties. OOK als redresserend verband, zoals bij een verkeerde voetstand, zijn pleisterzwachtels zinvol. Het poreuze lijmgecoate weefsel is lucht- en waterdampdoorlatend en biedt zodoende goede ventilatie — OOK bij meerdere wikkelingen.

ScanTape sporttape (ScanSport)

ScanTape sporttape, van het merk ScanSport. Is vooral in de voetbalwereld zeer bekend en geliefd. Door zijn sterke kleefkracht en waterafstotende eigenschappen blijft de ScanTape sporttape onder alle omstandigheden zitten. Dé must-have voor iedere sporter die hoge eisen stelt aan zijn sporttape. Onmisbaar voor sportverzorgers die de beste kwaliteit en functionaliteit van hun materialen verwachten.

Sporttape benodigdheden

Diverse producten voor het behandelen of bewerken van sporttape. Producten die het aanbrengen van de sporttape makkelijker maken voor de fysiotherapeut of sportverzorger.