Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

Beste behandelstoelen voor jouw praktijk

Welke elektrische behandelstoel geschikt voor jouw praktijk?

De betere behandelkamer kan tegenwoordig niet meer zonder een elektrische behandelstoel. Deze bieden namelijk een optimale werkbaarheid voor jezelf en je gasten. Elektrische behandelstoelen stralen daarbovenop luxe uit en zorgen voor een enorm comfort. Behandelstoelen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in een praktijk van een schoonheidsspecialiste, bij massagepraktijken, in een tattoo shop en in een tandartsenpraktijk. De behandel stoel bestaat uit verstelbare delen van de rugleuning, beenleuning en armleuning wat ideaal is bij deze contactberoepen.

Verstelbare behandelstoel

Uiteraard zijn deze delen elektrisch verstelbaar, zo kan je de houding van de klant met maar een enkele druk op de knop gemakkelijk veranderen. De behandelstoel elektrisch zorgt er ook voor dat de stoel gemaakt is van zwaardere materialen, waardoor deze jarenlang zal meegaan. Dit is nodig want de behandelstoel zal dagelijks gebruikt worden. De bovenkant van de behandelstoel bestaat uit kussens bekleed met vinyl. Hierdoor is de stoel makkelijk te reinigen en wordt de hygiëne van de klanten behouden. Natuurlijk heeft elke praktijk zijn eigen wensen qua elektrische behandelstoelen.

Iedere praktijk heeft zijn eigen voorkeur

Voor schoonheidsspecialiste is het belangrijk dat de klant in een comfortabele houding zit. Je kan jezelf ook in een perfecte, ergonomische houding zetten door de verstelbare delen. Daarnaast kan je, om het comfort van je klanten te verhogen, een behandelstoel kiezen met verwarming. De klanten willen zich ontspannen tijdens een schoonheidssessie, dus dit is een ideale optie. In een tattoo shop is het eerder nodig dat de behandelstoel scheidbare beendelen heeft. Een tatoeëerder moet namelijk overal op het lichaam gemakkelijk aankunnen. Bij een pedicure stoel elektrisch is het handig wanneer deze verwarming heeft en een kantelfunctie. Het is namelijk handig wanneer je de klanten helemaal neer kan leggen, zodat je als behandelaar in een ergonomische houding aan de voeten van de klanten kan. In een tandartsenpraktijk is de hoofdsteun met gezichtsuitsparing het belangrijkste, maar natuurlijk blijft het comfort voor de patiënt ook belangrijk.

 

Schoonheidsspecialiste behandelstoel

Er zijn talloze voordelen aan een behandelstoel schoonheidssalon. Allereerst is het handig dat de verschillende delen van de stoel elektrisch verstelbaar zijn, waaronder die voor de arm, rug en benen. De armleuningen zijn idealiter wegdraaibaar, waardoor je als behandelaar de armen kan leggen hoe jij wilt. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een manicure. De beendelen zijn gescheiden van elkaar, dit is bijvoorbeeld handig bij ontharingen, voetverzorging of een massage. Daarnaast heeft de behandelstoel schoonheidsspecialist een elektrische kantelfunctie, zodat de klant horizontaal of verticaal gelegd kan worden. De hoofdsteun is voorzien van een gezichtsuitsparing, wat zeker voor schoonheidsspecialisten cruciaal is.

Daarnaast is de stoel ook elektrisch verstelbaar in de hoogte, breedte en bij het voetgedeelte. Zo kan je als behandelaar makkelijk onder de voeten komen en blijf je zelf in een ergonomische houding zitten. Wanneer je als schoonheidssalon meer focust op gezichtsbehandelingen heeft je stoel natuurlijk minder functies nodig dan wanneer je pedicurebehandelingen of massages aanbiedt. De behandelstoel wimpers heeft nood aan een hoofdsteun met gezichtsuitsparing en een comfortabel kussen voor de klant wanneer je als behandelaar bijvoorbeeld een wimperverlenging geeft. Daarnaast is het nuttig wanneer de behandelstoel schoonheidsspecialiste draaibaar is en de hoofdsteun eveneens verstelbaar is. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens een maquillage, zo kan je het hoofd van de klant in de positie plaatsen die voor jou het beste uitkomt. De behandelstoelen hebben een soft touch bekleding, waardoor deze zacht en luxueus aanvoelt voor de klant. Er bestaat ook een stoel met rondom bediening, waardoor de stoel in alle mogelijke posities geplaatst kan worden. Ideaal wanneer er in je schoonheidssalon verschillende soorten lichaamsverzorgingen worden aangeboden. Ten slotte is het aangenaam voor de klant wanneer de behandelstoel een verwarmingsfunctie heeft. Wie zit er nu niet graag comfortabel en warm in een stoel om te ontspannen en te genieten?

 

Pedicure behandelstoel

Tijdens een pedicure behandeling wil de klant ontspannen zijn en comfortabel liggen of zitten. Met de soft touch bekleding van de behandelstoelen voelen de kussens zacht aan op het lichaam van de klant. Het voordeel van een behandelstoel pedicure is dat je zelf in een ergonomische houding kan blijven zitten, terwijl de klant rustig neerligt. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de pedicure stoel verstelbaar is in de hoogte. Er bestaat een behandelstoel met een elektrische kantelfunctie, zodat je de klant plat op de rug kan leggen. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld een onderbeen- of voetmassage wordt uitgevoerd.

Daarnaast is een pedicure behandelstoel met gescheiden beendelen ideaal, aangezien je op die manier aan alle delen van de voeten kan zonder in de weg te staan van de rust van de klant. Deze gescheiden beendelen zijn handig wanneer je de behandeling uitvoert op een enkele voet, zodat je voldoende ruimte hebt en het andere been van de klant niet in de weg zit. Voor het comfort van de klant is een hoofdsteun met een gezichtsuitsparing een must. Wanneer de klant op zijn buik moet gaan liggen is de hoofdsteun met gezichtsuitsparing ideaal, want de klant kan goed blijven ademen door deze uitsparing in het hoofdgebied. Deze verschillende instellingen bieden een mogelijkheid om effectief te kunnen werken tijdens de lichaamsbehandeling.

De beschikbare behandelstoelen hebben daarbovenop een draagvermogen tussen 200 en 250 kg. Dit laat de behandeling toe van verschillende lichaamstypes. De stevige voet van de behandelstoel biedt stabiliteit en veiligheid voor de klant. De zachte en dikke voering van de stoel zorgt voor comfort en is vuilafstotend. Aangezien de stoel elektrisch verstelbaar is, kan je je blijven focussen op de behandeling en de noden van de klant. Bovendien geeft deze moderne behandelstoel een leuke touch aan het interieur van je behandelkamer. Niet alleen praktisch dus, maar ook nog eens esthetisch!
 

Behandelstoel tattoo shop

De noden voor een tattoo stoel in een tattoo shop worden verschoven naar de gescheiden beendelen. Wanneer een persoon een tattoo wil op zijn of haar dij is het makkelijk dat je de benen kan spreiden. Op deze manier heb je geen last van het andere been van de persoon in kwestie en kan je rustig je tattoo zetten. Daarnaast is comfort voor de klant ook een must, dus de zachte bekleding van de stoel is hiervoor perfect. Ook de hygiëne kan gegarandeerd worden, aangezien de bekleding makkelijk te reinigen valt.

Wanneer de klant een tattoo wil op zijn of haar rug of aan de achterkant van het been, kan je de klant perfect in een horizontale ligging leggen door de kantelfunctie. Verder is er een uitsparing aan het gezicht, waardoor de klant rustig kan blijven ademen. Door de verschillende verstelmogelijkheden kan je de klant in de tatoeage stoel leggen hoe jij op de makkelijkste manier kan tatoeëren. Daarenboven zijn wegdraaibare en verstelbare armleuningen handig wanneer je de arm van de klant verder weg wilt leggen van zijn of haar lichaam. Zo heb je meer ruimte om de tattoo te plaatsen. Voor het ultieme comfort kan je kiezen voor een behandelstoel tattoo met verwarming.

Terug naar het overzicht