Groot nieuws! Sport Lavit heet vanaf nu MediVit.

Een nieuwe naam die beter bij het assortiment past.

De voordelen van een massagetafel in jouw praktijk!

Het hebben van een elektrische massagetafel in jouw praktijk is tegenwoordig bijna onmisbaar. Of je nu een fysio-, massage- of wellnesspraktijk hebt, een massagetafel is inzetbaar voor verschillende doeleinden. Tijdens verschillende behandelingen biedt de massagetafel stabiliteit en comfort aan iedereen die er gebruik van maakt. Voor een fysiotherapeutische behandeling kan het zorgen voor een betere doorbloeding en pijnverlichting. De elektrische variant is verstelbaar in hoogte, wat ervoor zorgt dat de kans op nek- en rugklachten heel klein is. Dus ook in een massage- en wellnesspraktijk is een elektrische massagetafel een groot voordeel. Er zijn meerdere soorten massagetafels op de markt, namelijk: een mobiele massagetafel, een houten inklapbare massagetafel, een elektrische massagetafel, een aluminium inklapbare massagetafel en een massagebank.
 

Waarom kiezen voor een elektrische massagetafel?

Een van de voornaamste redenen om voor een elektrische massagetafel te kiezen is het feit dat het verstelbaar is. Dit zal zorgen voor meer comfort voor zowel de klant als de behandelaar. Je kan vooraf en ook tijdens de behandeling de tafel in hoogte verstellen, geheel geluidloos. Het verstellen gaat heel makkelijk, aangezien de elektrische massagetafels beschikken over een hendel of voetpedaal. Ze kunnen aangedreven worden door een enkele of meerdere motoren. Als de klant op de tafel gaat liggen, kan je het instellen op een lage stand zodat er gemakkelijk op geklommen kan worden. Als je kiest voor een elektrische massagetafel kan je op ergonomisch wijze aan het werk gaat. Er zijn tafels te koop waarbij ook de rugleuning ergonomisch is, wat fijn is voor de klant. Om nog meer comfort te bieden aan te klant kan je kiezen voor een elektrische massagetafel met verwarming als extra optie.
 

Beste elektrische massagetafel

De beste elektrische massagetafel die MediVit aanbiedt is de Hilow Pro Delux. Dit is een professionele massagetafel en kan je op verschillende momenten inzetten. Een van de voordelen van deze tafel is dat het uit vijf delen bestaat. Zo kan je gemakkelijk de hoogte van een bepaald deel instellen, zonder dat gelijk de hele tafel omhoog of omlaag gaat. Daarnaast bestaat het uit instelbare armleuningen en een afsluitbare neusuitsparing. Dit zal ervoor zorgen dat de klant geheel ontspannen plaatst kan nemen op de elektrische massagetafel voor een behandeling. Tot slot heeft de tafel wielen waardoor je het makkelijk kan verplaatsen naar bijvoorbeeld een andere behandelkamer.
 

Elektrisch in vergelijking met andere varianten

Waarom zou je nu kiezen voor een elektrische massagetafel en niet voor een van de andere soorten? Aangezien de meeste andere tafels niet in hoogte verstelbaar zijn, is dit de voornaamste reden om voor een elektrische variant te kiezen. Dit is ergonomisch verantwoord én comfortabel, voor zowel de behandelaar als de klant.
 

Inklapbare massagetafel

Je kan massagetafels in twee groepen verdelen: de opvouwbare varianten en de massagetafels die je niet kan inklappen. Op het moment dat je altijd in jouw eigen praktijk werkt en de tafels dagelijks gebruikt, valt de keuze waarschijnlijk op een elektrische massagetafel of massagebank. Als jij een praktijk hebt waar je verschillende behandelingen uitvoert, waarbij de massagetafel niet altijd gebruikt wordt, kan je kiezen voor een inklapbare massagetafel. Deze kan je dan opruimen op de moment dat je het niet nodig hebt. Dit kan tevens handig zijn als jij een praktijk aan huis hebt. Daarnaast kan het zijn dat je behandelingen op locatie uitvoert en de tafel vaak moet vervoeren. Dan kan een mobiele massagetafel een uitkomst zijn. Als de tafel ingeklapt is kan je het een stuk makkelijker vervoeren dan als dit niet het geval is.
 

Verschil tussen een houten en aluminium massagetafel

Ga jij een opvouwbare massagetafel kopen om zo jouw werkzaamheden op locatie goed uit te kunnen voeren? Voordat je dit gaat aanschaffen moet er nog een keuze gemaakt worden tussen een massagetafel inklapbaar aluminium en een massagetafel inklapbaar hout. De houten variant is vaak steviger en stabieler dan de aluminium variant. Ook zal de massagetafel van hout niet zo snel voor een piepend geluid zorgen tijdens een massage. De kans hierop is groter als je een aluminium massagetafel aanschaft. Let tijdens de aanschaf op het aantal knoesten in het hout. Op het moment dat er veel knoesten aanwezig zijn, zal de kwaliteit van het hout minder zijn. Kies bijvoorbeeld voor beukenhout om zeker te zijn van een kwalitatief goede massagetafel.
 

Inklapbaar in vergelijking met andere varianten

Afhankelijk van verschillende factoren kan je een keuze maken tussen een inklapbare massagetafel en andere varianten, bijvoorbeeld de elektrische variant. Gebruik jij de tafel niet heel regelmatig? Dan is de inklapbare variant ideaal zodat het niet veel ruimte in zal nemen als je het niet gebruikt. De andere type massagetafels zijn namelijk niet allemaal inklapbaar. Ook kan je het beste een opvouwbare massagetafel kopen als je vaak behandelingen uitvoert op locatie.
 

Massagebank

De massagebank is een massagetafel die er vaak eenvoudig uitziet maar wel stevig is in gebruik. De reden waarom veel mensen een massagebank zullen kopen is dat het meestal goedkoper is in aanschaf. Daarnaast kan je het makkelijk reinigen, wat fijn is na een lange dag werken. Er zijn verschillende soorten massagebanken te koop. Zo zijn er verschillende materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Een massagebank opklapbaar behoort ook tot de opties. Deze kan je inklappen tot een draagbaar koffermodel. Let erop of de massagebank een neusuitsparing heeft, als je dit belangrijk vindt. Er zullen namelijk types zijn die hierover beschikken terwijl andere geen neusuitsparing hebben. Kies je voor een massagebank met neusuitsparing, dan zit er ook een afsluitbaar klepje in de bank waardoor het afgesloten kan worden.
 

Speciale massagetafel zwangerschap

Speciaal voor de zwangere vrouw is er een zwangerschaps massagetafel op de markt. Heb jij een massagesalon en bied jij massages aan voor zwangere vrouwen? Dan is deze massagetafel ideaal. Doordat je het buik- en borstdeel van de tafel weg kan halen, kunnen vrouwen met een zwangere buik hier heel comfortabel in liggen. Tevens is deze massagetafel fijn voor vrouwen met een grote boezem. Het liggedeelte is zo ontworpen dat zowel vrouwen die 20 weken zwanger zijn erop kunnen liggen, als vrouwen die tegen het einde van hun zwangerschap aanlopen. Er is namelijk een groot kussen te verwijderen, als de buik heel groot is. Tijdens een prille zwangerschap kan het voldoende zijn om een kleiner kussen weg te halen. De speciale massagetafel voor tijdens de zwangerschap is daarnaast voorzien van zachte stoffen. Een massage tijdens de zwangerschap kan voor de vrouw veel voordelen bieden. Zo zorgt het voor ontspanning, wat weer kan zorgen voor een betere nachtrust. Afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd door een betere bloedcirculatie en de kans op vroeggeboortes wordt kleiner. Tot slot kan een massage de pijn in jouw benen en rug doen verminderen.

Kortom, op basis van jouw werkzaamheden en vereisten kan je een keuze maken uit de verschillende soorten massagetafels. De elektrische massagetafel zorgt voor het meeste comfort doordat het op verschillende plekken te verstellen is. Perfect als je altijd in de praktijk werkt en dagelijks klanten op de massagetafel hebt liggen. De inklapbare variant is daarentegen ideaal als je vaak op locatie werkt. Deze is namelijk gemakkelijk in te klappen en mee te nemen in de auto. Richt jij jouw werkzaamheden meer op zwangere vrouwen? Koop dan een speciale zwangerschaps massagetafel, waarvan je het buik- en borstdeel kan verwijderen. Bekijk goed welke massagetafel bij jou en jouw praktijk past aan de hand van jouw wensen.

Terug naar het overzicht